joi, 28 mai 2020

Bleach (2018)

Titlu original: Bleach: Burîchu

Gen: Actiune, Aventura, Fantastic

Distributie: Sȏta Fukushi, Hana Sugisaki, Ryȏ Yoshizawa, Erina Mano, Yû Koyanagi

Regizor: Shinsuke Sato [a mai regizat: Kingdom(2019), Inuyashiki(2018), Death Note: Light Up the New World(2016), The Library Wars: Book of Memories(2015), The Last Mission(2015)]

Buget: 3.598.902 $
Incasari: 3.729.856 $

Nota Gealapa: 6.70

Un adolescent japonez care poate sa vada fantome, vede o fata draguta care se lupta cu un monstru malefic. Cumva ajunge sa ia puterile acesteia, iar ea devine o liceeana normala si de asemenea descopera o legatura intre moartea mamei sale si acesti monstri.

Daca trebuie sa aleg un singur cuvant pentru a descrie acest film, atunci acesta ar fi "japonez". Este o poveste clasica de dragoste adolescentina, in care indragostitii apartin unor lumi diferite, doar ca este portretizata intr-unstil nipon, cu super-puteri, fantome si monstri devoratori de suflete. Nu vreau sa augurez nimic, dar sper ca acest gen de filme sa ramana o placere vinovata locala. Efectele vizuale sunt interesante si originale, scenele de actiune destul de interesante si nici umorul japonez nu a fost chiar rau, dar toata punerea in scena este destul de bizara si personal am nevoie de mai multa logica si credibilitate, chiar si in filmele cu monstri si fantome.

Nu stiu cat de mari sunt in zona aceea de lume numele din distributie, dar am vazut un grup de adolescenti talentati, cu interpretari decente, intr-un  puternic stil dramatic japonez, putin prea dramatic dupa gustul meu. Nu cred ca vreo cariera a fost lansata in urma prestatiilor din acest film, dar nici nu m-a deranjat nimic prea tare. Cred ca interpretarile au fost si ele in nota generala a filmului, adica nici prea prea, nici foarte foarte.

Daca sunteti fani anime in general, atunci acest film o sa va placa maxim si o sa rugati divinitatea pentru mai multe sequeluri. In chimb, daca dimpotriva dispretuiti genul, atunci sansele sa gasiti acest film agreabil sunt minime. Eu cred ca este suficient de interesant incat sa merite o vizualizare, mai ales ca astfel aveti posibilitatea sa accesati un mod de a face filme cu care nu sunteti obisnuiti si nu este foarte promovat in partea asta de lume.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!