sâmbătă, 23 mai 2020

Ladies in Black (2018)

Gen: Drama, Comedie

Distributie: Julia Ormond, Angourie Rice, Rachael Taylor, Alison McGirr, Ryan Corr

Regizor: Bruce Beresford [a mai regizat: Flint(2017), Mr. Church(2016), Peace, Love & Misunderstanding(2011), Mao's Last Dancer(2009), The Contract(2006)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 9.356.495 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Lead Actress (Angourie Rice), Australian Academy of Cinemaand Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Original Music Score, Australian Academy of Cinemaand Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Costume Design, Australian Academy of Cinemaand Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Hair and Makeup, Australian Academy of Cinemaand Television Arts (AACTA) Awards, 2018
- Best Actress (Angourie Rice), Australian Film Critics Association Awards, 2019

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 65/100

O adapatare dupa bestsellerul lui Madeleine St John, o poveste interesanta si plina de tandrete despre vietile unor angajate la un magazin de moda din Sidney, in anul 1959.

Pe hartie aceasta intriga pare cea mai putin interesanta cu putiinta si poate facea taxonimia sa para palpitanta Cumva insa, nu stiu cum, acest film functioneaza. Este si amuzant, si sensibil, si emotionant si nu este plictisitor in nici un moment. Are un aer nobil, idilic si a reusit sa imi mentina interesul pana la final fara vreun conflict major. Acest film este o doza de romantism si pozitivitate care poate avea ca efecte secundare umezirea ochilor. Intr-un asemenea proiect, era foarte important ca scenariul sa fie bine scris si acesta livreaza dialoguri savuroase din plin. Judecand la rece, se simte absenta conflictului real si a unei rasturnari de situatie, dar in timpul filmului aproape ca trec neobservate aceste aspecte.

Distributia poate parea banala la o prima vedere, dar actorii sunt aproape fara exceptie experimentati si apreciati in cinematografia australiana, iar unii dintre ei chiar si la Hollywood. Am avut parte de interpretari credibile, sensibile si in unele scene chiar impresionante. Angourie Rice a fost absolut adorabila, iar Rachael Taylor este un adevarat deliciu pentru ochi, ca de fiecare data. In plus, acest grup de actori mi-a parut foarte omogen, pentru ca nu am observat vreun moment care sa tradeze lipsa chimiei dintre ei si cred ca distributia este poate cel mai important atu al acestui film.

Costumele si cinematografia sunt excelente si te teleporteaza cu succes in anii '50. Este un film care are are ca scop declarat sa trezeasca un sentiment de bine in privitori si cred ca se achita de sarcini in mod onorabil. Nu are un moment epic pe care sa il scot in evidenta si care sa il faca memorabil, dar pe mine m-a convins sa il adaug in colectia personala, prin urmare este de prisos sa ma zic ca il recomand cu incredere oricui are nevoie de putina pozitivitate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!