sâmbătă, 1 aprilie 2017

Dhoom (2004)

Gen: Actiune

Distributie: Abhishek Bachchan, Uday Chopra, John Abraham, Esha Deol, Rimi Sen

Regizor: Sanjay Gadhvi [a mai regizat: Ajab Gazabb Love(2012), Kidnap(2008), Dhoom 2(2006), Mere Yaar  Ki Shaadi Hai(2002), Tere Liye(2001)]

Buget: 3.100.000 $
Incasari: 16.000.000 $

Filmul a castigat 11 premii, printre care:
- Best Action, Awards of the International Indian Film Academy, 2005
- Best Performance in a Negative Role (John Abraham), Awards of the International Indian Film Academy, 2005
- Best Playback Singer - Female (Sunidhi Chauhan), Awards of the International Indian Film Academy, 2005
- Best Editing, Filmfare Awards, 2005
- Best Sound, Filmfare Awards, 2005

Nota Gealapa:  7.30

Dhoom incearca sa dea un aer modern unei povesti clasice de-a hotii si vardistii. Ingredientele la care apeleaza sunt motocilete, scene de actiune exagerate si comedie tipic indiana.

Un film indian este cel mai indicat ca sa va spele pe creier timp de doua ore. Acesta nu face nota discordanta. Desi este un film de actiune, are de oferit mult mai mult de atat. Da, sunt cateva scene de actiune si cascadorii impresionante, dar acestea vin la pachet cu muzica si dansatori, cu o comedie naiva si cu un stil de interpretare inconfundabil. Nu este un film pe care sa il ai in colectie, sau acre sa te marcheze, dar este ca o lectura usoara menita sa te deconecteze pentru o perioada scurta de timp.

Distributia este si ea una tipic indiana: baieti bronzati si plini de muschi, fete frumoase si expresive, toti bineinteles capabili sa duca la capat o coregrafie. Stilul lor de interpretare nu poate fi apreciate in afara graniteor Indiei, dar au facut exact ce se cerea si se astepta de la ei, astfel ca nu putem nota nici o surpriza din acest punct de vedere.

Nu este cel mai enervant film indian pe acre l-am vazut, ba dimpotriva, as spune ca l-am gasit chiar agreabil. L-am apreciat mai mult pentru comedie, decat pentru scenele de actiune si asta nu e un semn bun pentru un film de actiune. Din pacate, actiunea cu adevarat interesanta vine mult prea tarziu, cand nici nu o mai astepti. Este un experiment interesant si o sa vad si sequelurile acestei francize indiene. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!