miercuri, 19 aprilie 2017

April and the Extraordinary World (2015)

Titlu original: Avril et le monde truqué

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Distributie: Marion Cotillard, Philippe Katerine, Jean Rochefort, Olivier Gourmet, Marc-André Grondin

Regizor: Christian Desmares [a flat la prima experienta ca regizor]

Buget: 12.400.000 $
Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Feature, Annecy International Animated Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 85/100

1941.  Franta traieste ca in secolul XVIII, guvernata de abur si Napoleon al V-lea si oamenii de stiinta dispar fara urma. Avril, o adolescenta, porneste in cautarea parintilor ei savanti.

Acest desen animat a fost o surpriza foarte placuta. Nu ma asteptam sa ma prinda atat de mult. Are una din cele mai originale intrigi pe care le-am vazut si nu plictiseste nici o secunda. Este genul ala de film animat care are glume pentru toate varstele. Singurul aspect negativ, cel putin pentru mine, este animatia, care pare si ea din secolul in care se desfasoara actiunea, dar exista o nisa si pentru animatiile desenate manual; unora le plac chiar mai mult decat cele moderne.

Distributia nu este nici ea rea deloc si are in componenta destule nume relevante din cinematografia franceza. Daca vorbiti franceza, recomand sa vedeti varianta originala, pentru a va bucura cu adevarat de vocile actorilor si pentru a beneficia in intregime de subtilitati si jocuri de cuvinte. Eu a trebuit sa ma multumesc cu varianta in engleza.

Mi-a placut foarte mult cu s-au combinat scenele foarte amuzante, cu unele care te fac sa te intrebi serios "ce-ar fi fost daca?". Nu se va transforma intr-o franciza, dar merita vazut cu siguranta. Cred ca este chiar si pe placul hipsterilor si al millenialsilor. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!