duminică, 9 aprilie 2017

Night Watch (2004)

Titlu original: Nochnoy dozor

Gen: Fantastic, Actiune, Horror

Distributie: Konstantin Khabenskiy, Vladimir Menshov, Mariya Poroshina, Valeriy Zolotukhin, Galina Tyunina

Regizor: Timur Bekmambetov [a mai regizat: Yolki 5(2016), Ben-Hur(2016), Yolki 1914(2014), Abraham Lincoln: Vampire Hunter(2012), Yolki(2010)]

Buget: 4.200.000 $
Incasari: 44.100.000 $

Premii:
- Silver Raven, Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFFF), 2005
- Best Sound, Golden Eagle Awards, Russia 2005

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 58/100

Un thriller fantastic a carui actiune are loc in Moscova, unde se infrunta fortele care controleaza lumina si intunericul.

Acest film este primul al unei trilogii fantastice made in Rusia, acre este macar interesanta. Suficient de original, filmul este insa destul de lung si greu de urmarit, pentru ca este cam haotic. Din punct de vedere vizual propune cateva scene interesante, dar nimic prea deosebit. Scenariul este punctul slab al filmului, multe dialoguri fiin lipsite total de substanta.

Nu stiu cat de valoroasa este distributia, pentru ca nu sunt la curent cu numele relevante din cinematografia ruseasca, dar pot sa spun ca am vazut si prestatii bune si interpretari foarte slabe. Din pacate, printre cele slabe se numara si cea a protagonistului, care nu a fost deloc credibila.

Cel mai impresionat am fost de coloana sonora, care adauga multa tensiune filmului. La restul capitolelor nu se poate compara cu productiile hollywoodiene, dar pentru un film est-european arata foarte bine. Il recomand celor care vor sa ia o pauza de a limba engleza.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!