sâmbătă, 29 aprilie 2017

Split (2016)

Gen: Thriller, Horror

Distributie: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Betty Buckley, Jessica Sula

Regizor: M. Night Shyamalan [a mai regizat: The Visit(2015), After Earth(2013), The Last Airbender(2010), The Happening(2008), Lady in the Water(2006)]

Buget: 9.000.000 $
Incasari: 520.000.000 $

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 62/100

Trei fete sunt rapite de un barbat care are 23 de personalitati diferite. Ele trebuie sa incerce sa evadeze inainte de aparitia celei de-a 24-a personalitate a rapitorului, care este cu adevarat infioratoare.

In afara de o intriga originala, nimic nu anunta cam cat de bun este acest film. Iata insa ca un regizor experimentat nu are nevoie de multi bani pentru a face un film excelent. Nu ai nici o secunda in care sa te plictisesti. Actiunea incepe din primul minut, iar apoi suspansul se mentine pana in ultima secunda, cand (spoiler alert) o aparitie a lui Bruce Willis ne face a intelegem ca de fapt acest film este un fel de sequel pentru Unbreakable. Filmul are si cateva minusuri, dintre care as aminti doar unul: desi protagonistul se presupune ca are 23 de personalitati diferite, trebuie sa ne multumim doar cu vreo opt. Ce-i drept, ar fi fost greu sa fie loc pentru toate in doua ore.

Distributia nu parea nici ea una rasunatoare. In afara de James McAvoy, nici un nume din distributie nu este relevant, iar din rolurile secundare nu pot alege vreo interpretare mai reusita. Prestatia lui McAvoy insa, le suplineste pe toate celelalte si da senzatia ca ar fi putut face filmul asta de unul singur. Obisnuit cu el din seria X-Men, aici isi arata versatilitatea si isi da mostra intregului sau talent.

Filmul poate insemna si adevarata revenire a regizorului Shyamalan, care dupa fenomenul global numit The Sixth Sense nu a mai atins acel nivel. Gurile rele vor comenta asupra faptului ca este nepotrivit sa faci un asemenea film dupa o boala reala, dar scenariul prevede cumva si acest aspect si incearca sa ocoleasca eventualele critici printr-un personaj care militeaza pentru a face aceasta tulburare de comportament cunoscuta. IN concluzie, as zice ca nu trebuie ratat acest film. Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!