sâmbătă, 29 aprilie 2017

London Has Fallen (2012)

Gen: Actiune, Crima

Distributie: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Alon Aboutboul, Waleed Zuaiter

Regizor: Babak Najafi [a mai regizat: Easy Money II: Hard to Kill(2012), Sebbe(2010)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 261.000.000 $

Premii:
- The Sound Award, TheWIFTS Foundation International Visionary Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 28/100

Aflat in Londra pentru moartea prim-ministrului englez, Mike Banning descopera un complot care are ca scop asasinarea tuturor liderilor mondiali care iau parte la ceremoniile funerare.

Acest film a beneficiat de o campanie de marketing intensiva, care de obicei aduce lumea in salile de cinema, dar creeaza si asteptari. Din pacate, de aceasta data, aceste asteptari au fost inselate. Filmul incepe promitator. In primul rand, actiunea nu se mai petrece in SUA. In al doilea rand, nu are in prim-plan o criza care vizeaza un lider mondial, ci una care ii viceaza pe toti, lucru mai putin comun. De aici insa, urmeaza doar o insiruire de clisee, acre duc filmul aproape de mediocritate si rapesc aproape in intregime credibilitatea, eclipsand scenele de actiune pline de efecte si cascadorii reusite.

Distributia a creat si ea propriile asteptari, dar nici actorii nu au oferit cine stie ce interpretari, senzatia lasata fiind aceea de "am mai bifat un film". Gerard Butler e un dur, si i se potriveste rolul, dar a fost pus in ipostaze in care era greu sa performeze. Morgan Freeman face ce face de vreo zece ani; vorbeste frumos si cam atat. Cu cei doi se cam termina numele de prima mana. Presedintele Americii este interpretat de Aaron Eckhart iar asta spune destule.

Filmul are si destule parti bune. Una dintre ele este umorul, destul de prezent si de buna calitate. Imi place oricand un film de actiune fara minte, dar asta parca e prea exagerat. Pare ca a fost scris de un pusti de 13 ani, dupa o supradoza de RedBull. Exista o scena de actiune din film, care are sanse sa devina memorabila, dar in afara de asta aceasta productie nu prea are cu ce se lauda. Nu stiu daca ar trebui sa fie un sequl dupa Olympus Has Fallen, dar acesta este cu o clasa sub acel film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!