sâmbătă, 29 aprilie 2017

Doua lozuri (2016)

Gen: Comedie

Distributie: Dragos Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguta, Mircea Banu, Elisa Calin

Regizor: Paul Negoescu [a mai regizat: O luna in Thailanda(2012)]

Buget: 40.000 €
Incasari: 1.000.000 $

Premii: 
- Best Comedy Feature, Fort Lauderdale International Film Festival, US 2016
- Audience Award, Gopo Awards, Romania 2017
- Best Film, Monte-Carlo Comedy Film Festival, 2017
- International Feature Film, Zurich Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 8.10

Trei barbati dintr-un oras de provincie au nevoie urgenta de bani si decid sa joace la loto. Dupa ce afla ca au castigat la loterie, isi dau seama ca cineva le-a furat biletul.

Numai lucruri bune auzisem despre acest film si pot sa spun ca nu am fost dezamagit. Este una din cele mai bune comedii romanesti moderne. Scenariul este foarte bune si propune un umor actual si dialoguri excelente. Din punct de vedere al cinematografiei nu avem parte de nimic spectaculos, dar nu este atat de important in acest caz.

Distributia este excelenta si cei trei protagonisti s-au copmpletat perfect. Este unul din putinele filme in care Alewxandru Papadopol nu este enervant. Partea trista insa este ca cei trei reprezinta poate mai mult din jumatate din numele importante pe care le are de oferit cinematografia romaneasca indiferent ca vorbim de o comedie, un film de actiune sau vreun horror, daca va exista vreodata unul autohton.

E greu sa gasesti umor de calitate in comediile de azi, indiferent ca vorbim de filme romanesti sau americane, iar acesta are din belsug. Este un fel de poveste moderna de-a lui Caragiale, reflectand foarte realist o parte a societatii. Ma bucur ca nu este prea mult nostalgie comunista si nici nu a fost nevoie sa arunce pe ecran un exces de vulgaritati, doar pentru a-l face interesant. din pacate nu este chiar un produs de export, pentru ca un strain ar rata multe din glumele pe care doar un roman le-ar intelege. Trebuie vazut neaparat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!