vineri, 14 aprilie 2017

Fed Up (2014)

Gen: Documentar

Distributie: Michele Simon, Katie Couric, Bill Clinton, Michael Bloomberg, Gary Taubes

Regizor: Stephanie Soechtig [a mai regizat: Under the Gun(2016), Tapped(2009)]

Incasari: 2.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 71/100

O examinare a epidemiei de obezitate din America si a rolului pe care il are industria alimentara in extinderea acesteia.

Am vazut acest film acum, intr-o perioada in care sunt cat de cat preocupat de laimentatie, asa ca pe mine subiectul m-a prins imediat. Filmul o sa va confirme niste banuiel, doar ca os a vi le depaseasca, pentru ca ce ne inchipuim noii despre industria alimentara si cat de nesanatoase sunt alimentele la care avem cel mai usor acces acopera un procent foarte mic din realitate. Ni se prezinta exclusiv situatie in America, dar este foarte usor sa extrapolam aceste fapte in orice loc din lume.

Din punct de vedere al "distributiei" ni se prezinta o serie de personalitati care au incercat sa ia atitudine si sa schimbe ceva in bine in aceasta industrie, dar si opozantii lor indarjiti. Din pacate, din partea acestora din urma atat de multe companii au refuzat sa acorde macar un punct de vedere, iar altele si-au trimis numai niste amarati de purtatori de cuvant, astfel fiind generat singurul meu regret legat de acest film si anume ca nu am vazut niste oameni impotriva asupra carora sa imi directionez resentimentele.

Filmul este usurel, pentru a fi pe intelesul tuturor si nu prezinta toata povestea si toate amanuntele, dar prezinta suficient cat sa revolte si sa ne faca mai atenti la ce punem in gura. Sunt prezentate multe idei interesante; un exemplu ar fi ca nu toate caloriile sunt la fel. Fie si pentru a intelege aceasta idee merita sa vedeti filmul si este intr-adevar genul acela de film care trebuie recomandat tuturor cunoscutilor. Eu o voi face. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!