luni, 17 aprilie 2017

One Hour Photo (2002)

Gen: Drama, Thriller

Distributie: Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan, Dylan Smith, Erin Daniels

Regizor: Mark Romanek [a mai regizat: Locke & Key(2011), Never Let Me Go(2010), Closure(1997), The The: Infected(1987), Static(1985)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 60.000.000 $

Premii:
- Best Actor (Robin Williams), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2003
- "Première" Audience Award, Deauville Filme Festival, 2002
- Audience Award, Deauville Film Festival, 2002
- Jury Special Prize, Deauville Film Festival, 2002
- Best Actor (Robin Williams), Fangoria Chainsaw Awards, 2003
- Best Breakthrough Filmmaker (Mark Romanek), Online Film Critics Society Awards, 2003

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 64/100

Un barbat instabil psihic care lucreaza la un studio foto, incepe sa atace o familie dupa ce obsesia lui fata de ei devine mai bolnava decat isi poate imagina cineva.

Un thriller de scoala veche, foarte agreabil si foarte simplu. Pe cat de simplu, pe atat de bun este. Scenariul nu complica deloc povestea, ritmul este unul potrivit, iar tensiunea creste continuu pana la final. Sfarsitul si scopul sunt putin ambigue, dar per total avem in fata un film reusit, fara briz-brizuri inutile si drame secundare de umplutura. Timp de o ora si jumatate, tot ce se intampla in film contribuie cu ceva la poveste.

Distributia nu are foarte multe nume importante, dar il are in prim-plan pe Robin Williams, unul din cei mai mari si versatili actori pe care i-a avut Hollywoodul. Acesta are o prestatie foarte buna, desi acest gen de personaj nu este chiar aproape de zona lui de confort si de modul de interpretare cu care ne-a obisnuit. Este o placere sa il vei in orice rol, iar colegii sai de platou au avut o singura sarcina: sa nu il incurce.

Este un film mai complex decat pare la prima vedere, al carui principal atu este coerenta. Singurele lucruri care nu mi-au placut au fost vreo doua scene in care realitatea e suspendata si care nu se dovedesc a fi prea importante pentru film. In rest, as spune ca trebuie bifat acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!