vineri, 14 aprilie 2017

Home for the Weekend (2012)

Titlu original: Was bleibt

Gen: Drama

Distributie: Lars Eidinger, Egon Merten, Eva Meckbach, Sebastian Zimmler, Corinna Harfouch

Regizor: Hans-Christian Schmid [a mai regizat: Die wundersame Welt der Waschkraft(2009), Storm(2009), Requiem(2006), Distant Lights(2003), Crazy(2000)]

Premii:
- Best Actor (Bester Darsteller) (Lars Eidinger), German Film Critics Association Awards, 2013
- Best Feature, Schwerin Art of Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 5.75

Marko, un barbat de varsta a doua, tocmai si-a publicat prima carte si traieste in Berlin, departe de parintii lui, cu al caror stil de viata nu s-a obisnuit niciodata. Ii viziteaza numai de cateva ori pe an pentru a le da sansa sa isi vada nepotul. Sperantele sale de a petrece un weekend linistit in familie se naruiesc atunci cand mama sa, care este instabila psihic de cand el era copil, se decide sa nu isi mai ia tratamentul. Acest lucru declanseaza o serie de evenimente si revelatii care ameninta sa destabilizeze iremediabil familia.

Daca acest film era dublat in limba romana as fi putut crede ca este mana unui regizor roman, acre a scos un film deprimant cu oameni traumatizati din comunism. Intriga este originala, dar propune o tema care nu avea cum sa atraga masele.Este genul acela de film de festival, menit sa va faca sa reflectati sapte secunde asupra vietii voastre, pentru ca apoi sa reveniti la toate obiceiurile proaste pe acre le aveti.

Nici un nume din distributie nu imi este familiar si nici nu pot spune ca o sa il urmaresc mai atent pe vreunul din actorii pe care i-am vazut, dupa aceste interpretari, desi prestatiile unora nu au fost chiar rele. Pur si simplu atmosfera apasatoare a filmului a umbrit si munca lor si tot filmul am avut senzatia ca imi recita din Bacovia...in limba germana.

Titlu original al filmului s-ar traduce cam asa: "Ce ramane?" si nu este in intregime rau. Exista si niste pilde pe care incearca sa ni le transmita, in special despre familie si sinceritate. Este de apreciat si ca incearca sa se tina departe de clisee si in mare parte reuseste. daca sunteti fani ai dramelor 100%, atunci s-ar putea sa fie fix pe gustul vostru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!