sâmbătă, 29 aprilie 2017

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Gen: Actiune, Comedie

Distributie: Brad Pitt, Angelina Jolie, Adam Brody, Vince Vaughn, Kerry Washington

Regizor: Doug Liman [a mai regizat: The Wall(2017), Reckoning with Torture(2016), Edge of Tomorrow(2014), Fair Game(2010), Jumper(2008)]

Buget: 120.000.000 $
Incasari: 996.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Fight, MTV Movie Awards, 2006
- Best International Movie, MTV Movie Awards, Russia 2006
- Best Action Film (Meilleure baston), NRJ Ciné Awards, 2006
- Actor of the Year (Acteur de l'année) (Brad Pitt), NRJ Ciné Awards, 2006
- Best Kiss (Meilleur baiser), NRJ Ciné Awards, 2006

Nota Gealapa:  7
Metascore: 55/100

Un cuplu casatorit plictisit afla ca amandoi sunt asasini, angajati de agentii diferite pentru a se omori reciproc.

Acesta este un film de pe vremea cand Angelina era idealul de frumusete feminina, Brad cel de frumusete masculina, iar impreuna erau cel mai invidiat cuplu din lume. Scenariul propune o intriga relativ originala, care ofera multe oportunitati pentru scene reusite, oportunitati de care regizorul a profitat in cea mai mare parte. Putin cam lung pentru un film nu chiar serios, dar nu devine plictisitor. Nu este cel mai avansat din punct de vedere al efectelor speciale, dar sunt suficient de multe scene palpitante si amuzante pentru a-l face agreabil.

Chimia pe care cei doi o aveau in viata particulara in acea perioada este vizibila si in film. Colaborarea dintre cei doi este excelenta, ei reusind sa fure intreg spectacolul si sa faca sa nu mai conteze numele actorilor din rolurile secundare, chiar daca Vince Vaugh nu are o prestatie tocmai rea. Aceasta chimie a fost suficienta pentru a cara in spate un scenariu mai degraba mediocru.

Intriga este plina de gauri, dar nu se vrea a fi un film profund, asa ca nu prea conteaza acest aspect. Este un film usurel, care are de oferit doar niste distractie, fara a avea vreun scop maret. Regiza nu este nici ea rea, dar ma asteptam la mai mult de la cel care a facut Bourne Identity. As psune ca filmul merita vazut, dar sa nu va setati niste asteptari pentru un film demn de Oscar, pentru ca nu e cazul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!