joi, 6 aprilie 2017

North by Northwest (1959)

Gen: Aventura, Thriller

Distributie: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Jessie Royce Landis, Leo g. Carroll

Regizor: Alfred Hitchcock [a mai regizat: Family Plot(1976), Frenzy(1972), Topaz(1969), Torn Curtain(1966), Marnie(1964)]

Buget: 3.101.000 $
Incasari: 22.213.000 $

Filmul a castigat 8 premii, printre care:
- Best Foreign Actor (Migliore Attore Straniero) (Cary Grant), David di Donatello Awards, 1960
- Best Motion Picture, Edgar Allan Poe Awards, 1960
- Top Action Drama, Laurel Awards, 1960
- National Film Registry, National Film Preservation Board, USA 1995
- OFTA Film Hall of Fame - Motion Picture, Online Film & Television Association, 2005

Nota Gealapa: 8.50

Un director de publicitate ghinionist este confundat cu un agent secret de un grup de spioni straini care il urmaresc prin toata tara.

Cateodata ca sa intelegi mai bine cum a evoluat un lucru este bine sa te intorci la origini. Cu acest gand am vazut eu acest film si am fost pur si simplu incantat. Am avut ocazia sa vad un proiect al lui Alfred Hitchcock din perioada acestuia de glorie iar munca sa este sclipitoare. Acest film poate concura lejer cu productiile moderne, chiar daca in vremea in acre a fost facut, mijloacele tehnice era mult inferioare. Povestea este interesanta si chiar daca dureaza mai bine de doua ore, nici nu am simtit cum a trecut timpul. 

Distributia este formata din nume impoartante ale acelor ani si avem parte de cateva interpretari clasice de referinta. Chiar daca in rolul principal a fost Cary Grant, care a avut o prestatie foarte buna, pe mine cel mai mult m-a impresionat Eva Marie Saint, care a emanat eleganta si siguranta de la un capat la altul.

Acest film nu este o capodopera artistica precum Vertigo  de exemplu, dar este poate cel mai pur film de actiune pe care l-a facut Hitchcock. Putine filme de acest gen, din acele timpuri, se apropie atat de mult de perfectiune. Filmul are cateva scene si replici celebre pe care va las sa le descoperiti si este cu siguranta un clasic pe care oricine ar trebui sa il vada. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!