marți, 19 iulie 2016

The Counselor (2013)

Gen: Crima

Distributie: Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Rosie Perez

Regizor: Ridley Scott [a mai regizat: The Martian(2015), Exodus: Gods and Kings(2014), The Vatican(2013), Prometeus(2012), Robin Hood(2010)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 94.000.000 $

Premii:
- Hall of Shame, Alliance of Women Film journalists, 2013
- Actress Most in Need of a New Agent (Cameron Diaz), Alliance of Women Film Journalists, 2013
- Movie You Wanted to Love, But Just Couldn't, Alliance of women Film Journalists, 2013

Nota Gealapa: 5.30
Metascore: 48/100

Un avocat este depasit pana peste cap de situatie, atunci cand s eimplica in traficul de droguri.

Stiti colegul ala care vrea mereu sa impresioneze si vine cu texte din carti, il pupa in cur pe sef si tot timpul are o falsa amabilitate si incearca sa para profund, dar luat la bani marunti nu e nimic de capul lui? Exact asa este acest film. Are pretentii de mare profunzime, dar este un mare fas.  Dureaza o eternitate pana se intampla ceva si cand in sfarsit se intampla... nu se intampla mare lucru. Scenele cu adevarat bune se pot numara lejer pe degete. Dureaza aproape doua ore degeaba. Poate daca scena mediocra, inutila si  interminabila de sex de la inceputul filmului nu exista, as fi simtit ca trece timpul mai repede.

Distributia promitea. Sunt niste nume uriase acolo, dar o mai proasta atribuire a personajelor eu nu am vazut demult. Nu stiu cum atatia actori relevanti s-au lasat pacaliti sa participe la un proiect de o asemenea factura. Nici macar Brad Pitt, care de obicei ridica nota filmelor in care joaca, nu a avut ce sa faca de data asta. Cred ca actorii sunt singurele persoane care doresc sa uite acest film mai mult decat cei care au luat bilet sa il vada.

Nu stiu cum un regizor asa experimenta si atatia actori de prima mana nu au putut sa scoata decat un film de categoria B, cel mult. Daca izolam scenariul de restul filmului, sunt cateva dialoguri extrem de istete acolo, dar au fost introduse in film in cele mai nepotrivite momente. Cu asta m-am ami consolat: cu frumusetea intunecata a textului. In afara de asta, doar cinematografia este la un nivel inalt. Este poate ultimul obstacol in calea plictiselii. Pacat ca regizorul a prins o perioada proasta. Desi a avut la dispozitie un scenariu bun si actori cu care unii doar viseaza sa lucreze, a reusit sa transforme o poveste simpla intr-una ambigua... confuza. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!