sâmbătă, 30 iulie 2016

Closer to the Moon (2014)

Gen: Drama

Distributie: Vera Farmiga, Harry Lloyd, Mark Strong, Anton Lesser, Joe Armstrong

Regizor: Nae Caranfil [a mai regizat: 6.9 pe scara Richter(2016), Restul e tacere(2007), Filantropica(2002), Dolce far niente(1998), Asfalt tango(1996)]

Buget: 5.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Directing, Premiile Gopo, Romania 2015
- Best Feature Film, Prmeiile Gopo, Romania 2015
- Best Screenplay, Premiile Gopo, Romania 2015
- Best Cinematography, Premiile Gopo, Romania 2015
- Best Music, Premiile Gopo, Romania 2015

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 47/100

Un ofiter de politie roman face echipa cu un grup de prieteni vechi de pe vremea Rezistentei evreiesti din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si impreuna jefuiesc o banca, convingandu-i pe toti ca filmeaza un film.

Pana la final nu am avut habar ca ma uit la un film romanesc. Mi s-a parut interesant faptul ca actiunea se desfasoara in Romania si mi-a placut filmul inainte sa vad ca este opera lui Nae Caranfil. Nu regizeaza el multe filme, dar din mana lui au iesit unele memorabile. Nu stiu daca va fi cazul si pentru acesta, dar este cu siguranta un film bun. Iata ca si Romania are povesti interesante, care merita ecranizate. Filmul are un aer proaspat, ami ales pentur cinematografia romaneasca. Faptul ca la sfarsit poti vedea si filmul propagandist care sta la baza povestii este cireasa de pe tort.

Distributia este interesanta, dar mult prea putine nume romanesti pentru un film facut in Romania. Pate nu e neaparat un lucru rau. Sunt cateva nume relevante pe plan international, inca un lucru suprinzator. Dintre oti, cum era de asteptat, toate privirile au fost furate de Vera Farmiga, desi nu a avut neaparat rolul principal. Prestatia ei a fost foarte buna si extrem de naturala.

Un regizor roman a insemnat pentru acest film si folosirea sporadica a limbii romane, nu a limbii ruse cum se mai intampla pe la Hollywood cand se vorbeste "romaneste". Tot el a asigurat si veridicitatea atmosferei din acele vremuri, smulgand zambete mai mult sau mai putin amare. Povestea este simpla si puternica si vine la pachet cu o cinematografie excelenta, care duce spectatorul direct in 1960. Este reconfortant sa vezi un film romanesc obiectiv, care nu plange de mila nimanui si nu canta prohodul unei natii, chiar daca este pe cale de disparitie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!