luni, 4 iulie 2016

Begin Again (2013)

Gen: Drama

Distributie: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine, James Corden, Hailee Steinfeld

Regizor: John Carney [a mai regizat: Sing Street(2016), The Rafters(2012), Zonad(2009), Once(2007), On the Edge(2001)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 87.000.000 $

Premii:
- Best Song - Feature Film, Hollywood Music in Media Awards (HMMA), 2014
- Best International Actress (Keira Knightley), Jupiter Award, 2015

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 62/100

O intalnireintamplatoare intre un cautator de talente cazut in dizgratie si o compozitoare-cantareata noua in Manhattan se transforma intr-o colaborare promitatoare intre cei doi.

In ultima vreme apar tot mai multe filme cu si despre muzica. Culmea este ca multe dintre ele sunt si foarte bune. Poate muzica buna le da un plus. Asa se intampla si in cazul lui Begin Again. Analizand strict intriga nu suna prea promitator, dar modul "tridimensional" in care ne sunt prezentate faptele deja iti starneste interesul pentru ce urmeaza sa se intample. Si se intampla muzica, dragoste, clisee, scene bune, scene mai putin bune si multe altele. Rezultatul, desi greu de obtinut cum ne spun Parazitii, este un mix bun.

Distributia se potriveste perfect cu filmul. Keira Knightley a avut parte de un personaj care a pus-o in valoare cum nu se putea mai bine si pentru binele ei sper ca a imprumutat ceva din acest personaj si pentru viata ei privata. Mark Ruffalo nu are vreun rol revelator, dar aduce duritatea (nu ca in UFC), de neingrijire si testosteron intr-un film plin de emotii feminine. Chimia dintre cei doi este aproape perfecta. Ca sa fie si mai interesant, mare parte din dialoguri sunt improvizate. Adam Levine e doar in plus.

Pentru ca este un film cu si despre muzica, trebuie mentionat ca si aceasta este foarte buna, atat cea originala, compusa special pentru film, cat mai ales alegerile inspirate ale unor artisti cunoscuti. Va spun doar atat: Thinking About Love de Skipworth and Turner. Pana la urma primul mod in care judeci un film este daca ti-a retinut atentia pana la final, precum si modul in care ai perceput timpul. In acest caz raspunsurile sunt "da" si "repede". Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!