sâmbătă, 16 iulie 2016

Max Manus (2008)

Gen: Biografic

Distributie: Aksel Hennie, Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch, Ken Duken, Christian Rubeck

Regizor: Joachim Ronning [a mai regizat: Kon-Tiki(2012), Bandidas(2006)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Best Film (Årets norske kinofilm), Amanda Awards, Norway 2009
- Best Actor (Årets mannlige skuespiller) (Aksel Hennie), Amanda Awards, Norway 2009
- Best Supporting Actress (Årets kvinnelige birolle) (Agnes Kittelsen), Amanda Awards, Norway 2009
- Best Screenplay (Årets filmmanuskript), Amanda Awards, Norway 2009
- Best Cinematography (Årets foto), Amanda Awards, Norway 2009

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 60/100

Povestea adevarata a unuia dintre cei mai geniali saboteuri din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si lupta sa impotriva propriilor demoni interiori.

Inca un film bun care nu are nici o legatura cu Hollywoodul. O bucatica din istoria Norvegiei despre care nu stiam nimic si nici nu credeam ca exista. Desi nu am inteles o boaba din ce se vorbea si sunt convins ca subtitrarea era mai mult sau mai putin aproximativa, acest film m-a tinut cu ochii in ecrandoua ore. Faptul ca este biografic il face cu mult mai palpitant. Are suspans, are tensiune, are miza si arata decent.

Distributia este ticsita de nume nordice, banuiesc ca importante, care si-au facut treaba foarte bine. Se remarca cateva prestatii iesite din comun ale protagonistilor. Important este ca actorii au reusit sa ma faca sa empatizez cu personajele. Nu stiu daca acest film va aduce recunoasterea internationala pentru veruenul, dar potential exista.

Norvegienii s-au documentat bine despre cums a faci un film pentru ca acesta cam are de toate. Personajele sunt dezvoltate foarte bine, este actiune, avem si dragoste, suferinta... spuneti voi ce si acest film o are. Pe alocuri mi-a adus aminte de filmele lui Sergiu Nicolaescu; la unele scene s-au folosit peste 1800 de figuranti. De vazut... acest film este cu siguranta de vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!