duminică, 31 iulie 2016

Amour (2012)

Gen: Drama

Distributie: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud, William Shimell

Regizor: Michael Haneke [a mai regizat: Cosi fan tutte(2013), Das weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte(2009), Funny Games(2007), Cache(2005), Le temps du loup(2003)]

Buget: 8.900.000 $
Incasari: 35.000.000 $

Filmul a obtinut 77 de premii, printre care:
- Best Foreign Language Film of the Year, Premiil Oscar, USA 2013
- Best Foreign Language Film, Golden Globes, USA 2013
- Best Leading Actress (Emmanuelle Riva), BAFTA Awards, 2013
- Best Film not in the English Language, BAFTA Awards, 2013
- Best Non-English Language Film, Alliance of Women Film Journalists, 2013

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 94/100

Georges si Anne sunt un cuplu de octogenari. Ambii sunt profesori de muzica pensionari. Fiica lor, de asemenea muziciana, locuieste in Marea Britanie. Intr-o zi, anne are un atac cerebral si din acel moment dragostea lor este pusa la incercare.

Acest film este pentru suflete batrane si caractere puternice. Pentru mine, care am avut o situatie asemanatoare in familie de curand, a fost chiar mai emotionant. Uneori simplitatea face o poveste mult mai puternica decat orice cascadorie sau efect special. Pur si simplu te rascoleste prin veridicitate si te face sa privesti si sa cauti unele raspunsuri in interiorul tau si sa realizezi cat de importanta este demnitatea pentru un om.

Numele din distributie nici nu conteaza. Conteaza ca Emanuelle Riva, a oferit o interpretare cat pentru o cariera. Prestatia ei a fost sensibila si extrem de credibila si de emotionanta. Din acest motiv aproape ca nu l-m luat in seama de multe ori pe partenerul ei de platou, Jean-Louis Trintignant, desi si el a avut o interpretare foarte buna si si-a oferit inima pe tava publicului. Scenariul a fost scris special pentru el, iar acesta a fost primul sau film dupa o pauza de 7 ani.

Un film pur si simplu despre dragoste, fara interventii din exterior si fara povesti secundare care sa distraga atentia. Nici un cuvant din scenariu nu a fost taiat la montaj. Tot ce a fost scris in scenariu a ajuns pe ecran. Filmul merita cu prisosinta toate premiile pe care le-a castigat. In nota de simplitate a filmului, o sa pastrez si eu acest comentariu si o sa ma opresc aici, recomandandu-vi-l cu toata increderea, daca simtiti nevoia unei introspectii. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!