joi, 14 iulie 2016

Beowulf (2007)

Gen: Animatie

Distributie: Ray Winstone, Crispin Glover, Angelina Jolie, Sonje Fortag, Sharisse Baker-Bernard

Regizor: Robert Zemeckis [a mai regizat: The Walk(2015), Flight(2012), A Christmas Carol(2009), The Polar Express(2004), Cast Away(2000)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 364.000.000 $

Premii:
- EDA Special Mention Award (Most Egregious Age Difference Between the Leading Man and the Love Interest), Alliance of WomenFilm Journalists, 2007

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 59/100

Razboinicul Beowul trebuie sa invinga monstrul numit Grendel, care terorizeaza Danemarca, iar mai tarziu pe mama acestuia, care incepe sa ucida din razbunare.

O animatie scumpa, neasteptata, interesanta si oscilanta. Ca si buget, acest film a rivalizat cu unele productii ale genului devenite memorabile. Tehnica prin care s-a realizat animatia este cel putin interesanta. Singura problema este ca uneori e atat de buna, incat in momentele cand nu mai e se observa imediat. In rest, dragoni, printese, demoni, sange si o nuditate stangace.

Distributia este si ea foarte buna si impresioneaza cu unele nume, dar in astfel de filme, de cele mai multe ori, prestatia artistica nu este atributul care poate ridica nivelul unui film. Animatia pastreaza fetele actorilor, asa ca ii putem identifica si pe Angelina si pe Anthony Hopkins, dar a fost un sentiment ciudat sa ii vad asa. Despre dragon numai de bine; a fost realizat absolut decent.

Poate cel mai neasteptat element al filmului este umorul sau complice. Filmul este distractiv si placut de vizionat, dar este greu sa empatizezi cu niste personaje caricaturizate atat de des. Recomand daca aveti posibilitatea sa il vedeti in 3D, pentru ca altfel isi pierde dinvaloare si nu va puteti bucura de unele fotografii tridimensionale socant de bune. Beowulf este considerata cea mai veche lucrare literara scrisa si poate ar merita o vizionare numai pentru acest lucru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!