duminică, 24 iulie 2016

Breathe In (2013)

Gen: Drama

Distributie: Felicity Jones, Guy Pearce, Mackenzie Davis, Amy Ryan, Matthew Daddario

Regizor: Drake Doremus [a mai regizat: Equals(2015), Like Crazy(2011), Douchebag(2010), Spooner(2009), Moonpie(2006)]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 60/100

O eleva din strainatate ajunge intr-un orasel din New York, unde se confrunta cu dinamica relatiilor dintre membrii familiei care o gazduieste si le schimba viata pentru totdeauna.

Intriga nu este chiar originala, asa ca ce are acest film in plus fata de altele care au mai folosit un subiect asemenator? Adevarul e ca nu prea multe. Pentru mine, cel mai mult a iesit in evidenta coloana sonora, care a punctat foarte bine unele scene. In rest, avem de a face cu un film in care tot timpul este pe cale sa se intample ceva, dar nu se intampla niciodata mai nimic. Este ca o femeie pe care o agati in club si te invita la ea acasa doar ca sa dormiti.

Un alt atu al acestui film este distributia. Nu sunt mare fan Guy Pierce, dar acest personaj introvertit, frustrat si vulnerabil i s-a potrivit ca o manusa. Adevarata stea insa a fost Felicity Jones,care s-a remarcat pana acum interpretand personaje inocente. Desi nici in acest rol nu pot spune ca e un personaj negativ, acest personaj poate constitui o tranzitie catre alte partituri in afara zonei sale de confort. Trebuie sa remarc ca desi sunt multe momente statice, fara cuvinete, doar cu prim-planuri, acestea nu sunt deloc plictisitoare pentre ca Felicity Jones aici s-a dovedit o maestra si a limbajului nonverbal.

E destul de greu de etichetat acest film tacut, dar puternic. Recunosc ca "drama" nu-i chiar 100% corect. Este plin de suspans si extrem de sensibil. Are insa si parti care te scot cumva din film si te fac sa iti dai ochii peste cap. Cand vine vorba de personajele secundare, scenariul este neglijent. Ce ii lipseste cel mai mult acestui film este un final. Concluziile vor trebui partial intuite, iar lipsa unei certitudini nu functioneaza pentru acest firm.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!