luni, 18 iulie 2016

Cellular (2004)

Gen: Actiune

Distributie: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham, Caroline Aaron, Jessica Biel

Regizor: David R. Ellis [a mai regizat: Shark Night 3D(2011), The Final Destination(2009), Asylum(2008), Snakes on a Plane(2006), Final Destination 2(2003)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 92.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 60/100

Un tanar primeste un telefon urgent pe mobil de la o femeie, care pretinde ca a fost rapita si ca rapitorii vor sa ii omoare familia.

 Un film din sfarsitul erei romantice a filmelor de actiune, cand lumea nu era atat de atenta la detalii. A contat doar ritmul alert si mentinerea in permanenta a suspansului si au fost scapate din vedere unele detalii, dar per total a iesit un film bun. Povestea este cursiva si gaurile din intriga sunt acoperite partial de ritmul rapid in care se desfasoara actiunea. Efectele sunt putine, dar cele existente sunt destul de bune. Scenariul nu propune cele mai interesante dialoguri, dar sunt tolerabile.

Daca acest film ar fi fost facut in 2015, aceasta distributie m-ar fi dat pe spate. In 2004 insa, toate aceste nume erau prea putin cunoscute, iar cei cu experienta erau pe final de cariera. In rolul principal il avem pe Chris Evans, inainte sa fie mare erou. Asa cum era atunci, nu speria pe nimeni si nu a fost deloc credibil. Norocul lui ca intre timp a progresat mult. Statham nu era nici el asa de versat ca acum, Jessica Biel era o anonima, Eric Olsen de asmenea. Totusi, bucuria de a-i vedea pe toti la inceputurile lor vulnerabile, te face sa tolerezi prestatiile stangace pe alocuri.

Din fericire, filmul nu se ia prea in serios si asta se simte si face publicul sa fie mai tolerant.  Principalul scop al regizorului a fost sa mentina intersul crescut mereu si sa faca u film distactiv, ceea ce a si reusit. Toate rasturnarile de situatie din scenariu sunt binevenit si previzibile intr-o masura decenta. Din pacate, chiar si la momentul aparitiei era clar ca este destinat sa fie uitat destul de repede. Tehnologia folosita este invechita, expusa prost, iar povestea nue ste atat de isteata ca in serialele politiste nemuritoare, gen Columbo, iar asta te face destul de repede "doar unul din multime". Merita vazut totusi si este o alegere buna pentru un film "cu baietii". Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!