sâmbătă, 2 iulie 2016

Mirror Mirror (2012)

Gen: Aventura

Distributie: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer, Nathan Lane, Martin Klebba

Regizor: Tarsem Singh [a mai regizat: Self/less(2015), Immortals(2011), The Fall(2006), The Cell(2000)]

Buget: 85.000.000 $
Incasari: 243.000.000 $

Premii:
- Best Film Music, BMI Film & TV Awards, 2013
- Excellence in Fantasy Film, Costume Designers Guild Awards, 2013

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 46/100

O regina malefica preia controlul asupra unuii regat iar o printesa exilata lupta pentru dreptul ei din nastere, ajutata de sapte pitici.

Multe povesti si basme ale copilariei au fost adaptate si transformate de-a lungul vremii in filme pentru publicul major. Unele au avut un oarecare succes, dar cele mai multe astfel de adaptari au fost esecuri. Producatorii acestui film au decis ca este cazul sa schimbe si povestea originala, iar rezultatul a fost un fiasco si mai mare. Acest minus are totusi si o parte buna: scapa filmul de previzibilitate. Nu mi-e foarte clar pe ce s-a cheltuit un buget urias, pentru ca nu am fost impresionat din punct de vedere vizual.

Nu cred ca Julia Roberts, singurul nume cu adevarat mare din distributie, a fost chiar atat de scumpa. Oricat imi displace mie Julia Roberts, desi nu este singurul actor cunoscut din acest film, este cam singura care si-a respectat cat de cat meseria si a avut o restatie decenta. Protagonista noastra, Lily Collins a fost o prezenta fada.

Noroc cu cei sapte pitici care au aisgurat macar un oarecare umor. La finalul filmului regizorul si-a amintit ca e indian si toata lumea izbucneste in dans si muzica, exact ca la Bollywood. Daca pana atunci mai erau sanse ca filmul sa fie indragit, aceasta decizie a asigurat caderea in dizgratie. In concluzie, am ramas cu sentimente amestecate dupa acest film. Un basm ticsit cu umor pentru adulti, putin confuz in vederea publicului caruia i se adreseaza. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!