marți, 12 iulie 2016

A Tale of Two Sisters (2003)

Titlu original: Janghwa, Hongryeon

Gen: Mister

Distributie: Kap-su Kim, Jung-ah Yum, Su-jeong Lum, Geun-young Moon, Woo Ki-Hong

Regizor: Jee-woon Kim [a mai regizat: The Last Stand(2013), Doomsday Book(2012), I Saw the Devil(2010), The Good the Bad the Weird(2008), Dalkomhan Insaeng(2005)]

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best New Actress (Su-jeong Lim), Blue Dragon Awards, 2003
- Silver Raven (Jung-ah Yum - for acting), Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFFF), 2004
- Most Popular Film, Fantasia Film Festival, 2004
- Best Film, Fantasporto, 2004
- Best Director, Fantasporto, 2004

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 65/100

O familie este bantuita de tragediile unor decese din trecut.

Un film coreean... Filmele din partea aceea de lume tot timpul au avut un factor de bizar, iar acesta nu face exceptie. Este ciudat din primul pana in ultimul minut si nu numai in sensul bun. Nu poti sa te iei de lipsa de logica pentru ca logica functioneaza putin altfel in indepartata Asie. Cu toate astea, filmul este unul foarte bun. Fara sa apeleze la prea multe efecte vizuale, doar cu o poveste "sucita" si greu de urmarit, reuseste sa creeze o stare de tensiune omniprezenta. De aceasta data, nu numai finalul, ci intreg filmul este neasteptat. O gura roaspata de originalitate si o pauza de la cliseele hollywoodiene sunt mereu binevenite.

Numele din distributie nu imi spun nimic. Nu stiu daca cineva este la curent cu cinematografia coreeana. Pot spune insa ca am vaut interpretari foarte bune, dar in cel mai pur stil asiatic. Prestatiile protagonistilor au fost premiate si la festivaluri europene, deci ceva de bine tot trebuie sa se intample la acest capitol.

Este genul de film pe care trebuie sa il vezi de mai multe ori ca sa il intelegi. Ceva esential se intampla in fiecare minut si este inevitabil sa ratezi unele amanunte. Chiar si cele mai mici detalii ( o papusa, o picatura de sange, o pastila) se dovedesc a fi elemente vitale pentru a intelege ce se intampla. POt spune ca acest film este unul din puzzleurile care mi-a solicitat mintea cel mai mult. Reakeul american al acestui film este The Uninvited, un film bunicel dar departe de nivelul acestuia. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!