miercuri, 6 aprilie 2016

Rat Race (2001)

Gen: Comedie

Distributie: Breckin Meyer, Amy Smart, Whoopi Goldberg, Cuba Gooding Jr., Seth Green

Regizor: Jerry Zucker [a mai regizat: First Knight(1995), Ghost(1990), Ruthless People(1986), Top Secret!(1984), Aeroplan(1980)]

Buget: 48.000.000 $
Incasari: 179.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 52/100

Un magnat din Las Vegas, determinat sa revolutioneze lumea pariurilor, organizeaza o cursa pentru bani.

Cred ca 2001 a fost anul in care a inceput apusul perioadei romantice a comediilor. Acest film este unul dintre ultimii mohicani ai unui anumit gen de comedii. Asa ceva mia vedeam pe vremuri in filmele cu Dom DeLuise. Mi se pare totusi ca s-a irosit un buget cam mare fara rezultate vizibile. Este filmat in desert, deci locatii spectaculoase de filmare nu sunt si in afar de cateva cascadorii cu maisni nu am vazut nici alte lucruri costisitoare. Din fericire filmul chiar este amuzant. Nu imi explic cum, dar acest umor de situatie, inca ma mai prinde.

Distributia este punctul forte al filmului. Este o colectie cat de cat impresionanta de vedete, chiar daca cu mici exceptii, toate sunt de rang secund. In astfel de filme nici nu prea conteaza valoarea prestatiei artistice, pentru ca nu asta este scopul. Toti s-au maimutarir exact act trebuie ca sa se incadreze in decorul stabilit de film.

Este un film care va va face sa radeti, este un film pentru toate varstele, ideal pentru o seara de film in familie si este un film cu plusuri si minusuri, cu un final siropos, dar cu un drum distractiv pana acolo. daca alegeti sa il vedeti, sa aveti in vedere ca personajul lui Cuba Gooding Jr este inspirat din realitate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!