sâmbătă, 9 aprilie 2016

A Scanner Darkly (2006)

Gen: Animatie

Distributie: Keanu Reeves, Winona Ryder, Robert Downey Jr., Rory Cochrane, Woody Harrelson

Regizor: Richard Linklater [a mai regizat: Everybody Wants Someone(2016), Boyhood(2014), Before Midnight(2013), Bernie(2011), me and Orson Welles(2008)]

Buget: 8.500.000 $
Incasari: 18.100.000 $

Premii:
- Austin Film Award, Austin Film Critics Association, 2007
- Best Animated Film, International Cinephile Society Awards, 2007
- Best Animated Feature, Online Film Critics Society Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 73/100

Intr-un viitor nu foarte indepartat, un politist sub acoperire devine dependent de un drog nou si incepe sa isi piarda propria identitate.

Intriga este una lipsita de sens, dar potrivita pentru un desen animat. Filmul propune un mod nou de animatie, care necesita putin timp pentru a te acomoda cu el. Tensiunea si suspansul cresc constant pana aproape de final si punctul culminant chiar este cand ar trebui sa fie.In nici un caz nu este un desen animat pentru copii. Limbajul si scenele de sex sunt destinate altui tip de public.

La capitolul distributie m-am incurcat putin. Daca vedeam toate aceste nume intr-un film normal as fi fost incantat, dar asa sunt oarecum dezamagit de protagonisti. Nu e nimic rau sa faci vocea pentru un desen animat, dar daca tot te apuci de asta, arunca-te in personaje solicitante, care sa reprezinte pentru tine o provocare. Aici fiecare actor este in zona lui de confort, iar imaginea personajului este desenul actorului care asigura vocea. Asta nu mi-a placut.

Trecand peste acest aspect, povestea este una serioasa, cu un scenariu foarte bun si dialoguri spumoase. Filmul are la baza un roman care sub protectia unui SF, spune povestea reala a unor prieteni care aproape si-au distrus vietile din cauza drogurilor. Destul de intunecat filmul, cum ii spune si numele si transmite cu succes senzatia de paranoia. Nu este de pastrat peste ani, dar cred ca merita o vizualizare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!