luni, 4 aprilie 2016

Alpha Dog (2006)

Gen: Drama

Distributie: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Bruce Willis, Vincent Kartheiser

Regizor: Nick Cassavetes [a mai regizat: The Other Woman(2014), Yellow(2012), My Sister's Keeper(2009), The Notebook(2004), John Q(2002)]

Incasari: 18.000.000 $

Premii:
- Breakthrough Performance - Male (Ben Foster), Young Hollywood Awards, 2006

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 53/100

O drama bazata pe viata lui Jesse James Hollywood, un traficant de droguri care a devenit unul dintre cei ami tineri oameni ajunsi pe lista celor mai cautate persoane de catre FBI.

Nu stiu de ce nu am aflat de acest film mai devreme. Este mult mai bun decat m-am asteptat si m-a luat pur si simplu prin surprindere. In plus, mi-a oferit inca o bucatica de istorie de care habar nu aveam. Povestea, nu numai ca este bazata pe una reala, dar este si una foarte interesanta si ne ofera cateva personaje tipic americane, dar foarte spumoase. Scenariul scoate in evidenta, pe rand, toate personajele. Umorul este prezent si el si este de foarte buna calitate.

Distributia este ce m-a surprins cel mai mult. Nu stiu daca in 2016 se mai pot aduna laolalta toate aceste nume mari care dau savoare rolurilor mici. Pe langa cei mentionati mai sus ii mia amintesc pe Amber Heard, Ben Foster, Sharon Stone, Olivia Wilde sau Chloe Grace-Moretz. Interpretarea este poate capitolul cel mai stralucitor al acestui film, fara sa remarc pe cineva anume. Pur si simplu este un standard foarte inalt din partea tuturor, de la inceput pana la sfarsit. Ca sa remarc totusi pe cineva, il numesc pe Justin Timberlake, desi nu sunt neaparat un mare fan al lui ca actor. Au fost trei personaje grele, dintre care doua au implicat o anumita dualitate. Consider ca dilema morala a personajului sau a fost extrem de greu de redat si a scos-o la capat cu brio.

Din dorinta de a dezvolta corespunzator personajele s-a exagerat putin in aceasta directie si s-a ajuns la o durata putin cam mare, de aproape doua ore. Personal m-as fi concentrat mai mult pe aspecte importante si nu pe fumatul de iarba, rap violent si incultarea partenerelor in timpul actului sexual. Ca sa va faceti o idee, cuvantul "fuck" si dervatele sale s-au auzit de fix 411 ori. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!