duminică, 24 aprilie 2016

A Most Wanted Man (2014)

Gen: Thriller

Distributie: Philip Seymour Hoffman, Racel McAdams, Daniel Bruhl, Grigoriy Dobrygin, Homayoun Ershadi

Regizor: Anton Corbijn [a mai regizat: Life(2015), Depeche Mode: Live in Berlin(2014), Depeche Mode: Alive in Berlin(2014), The American(2010), Linear(2009)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 50.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 73/100

Un musulman cecen emigreaza la Hmburg, unde nimereste in mijlocul razboiului impotriva terorismului.

Acesta nu este nimic mai mult decat un film cu spioni. Ofera insa o perspectiva europeana, lipsita de explozivitatea si briz-brizurile filmelor de gen america. Este mult mai simple, mai realist si din aceasta cauza mai infricosator. Eu m-am  gandit la un moment dat in timp ce il urmaream daca am vreun prieten din lumea araba si trebuie sa ma ingrijorez. Nu avem efecte speciale, nu avem CGI si nu avem lucruri care apare inexplicabil la momentul oportun de dragul eroilor. Avem doar o poveste puternica, credibila si un sistem ingrijorator de realist.

Distributia are si ea minime influente Hollywoodiene. Protagonistul si cel mai credibil actor este Philip Seymour Hoffman, despre care nu imi aduc aminte sa fi avut prea multe prestatii de acest nivel. Nu stiu cum un batranel gras care fumeaza tigara dupa tigara poate domina un platou asa autoritar. Din pacate acesta a fost penultimul sau film inainte sa moara.  Bineinteles ca el a fost sustinut in mod corespunzator de colegii lui, care nu au dezamagit nici ei ( in afara de Rachel McAdams care a fot in alt film). Ar fi trebuit sa aiba macar cateva nominalizari la festivaluri din plan secund.

Autorul cartii care a stat la baza filmului a facut parte din MI-5 si MI-6, deci asteptativa ca unele aspecte sa fie foarte documentate. In plus avem o abundenta de secrete, capcane si manevre viclene reusite intr-o majoritate covarsitoare. Surprinzator pana in ultima clipa, acest film merita cu siguranta o vizualizare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!