luni, 25 aprilie 2016

Concussion (2015)

Gen: Drama

Distributie: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw, David Morse

Regizor: Peter Landesman [a mai regizat: Parkland(2013)]

Buget: 35.000.000 $
Incasari: 36.000.000 $

Premii:
- Best Actor (Will Smith), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Actor of the Year (Will Smith), Hollywood Film Awards, 2015
- Creative Impact in Acting Award (Will Smith), Palm Springs International Film Festival, 2016
- Directors to Watch (Peter Landesman), Palm Springs International Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 55/100

In Pittsburgh, patologistul renumit Bennet Omalu, dezvaluie adevarul despre traumele cerebrale suferite de jucatorii de fotbal american, care incaseaza lovituri repetate in timpul meciurilor.

La prima vedere poate parea destul de nisat, dar nu este un film atat de exclusivist. Este o poveste simpla despre cum, pentru unii,  banii sunt mia importanti decat viata semenilor. Un film inspirat din realitate; o realitate americana care odata cu trecerea timpului se dovedeste a fi mai intunecata decat cred multi dintre noi. Si acest film respecta moda de a atinge bariera de doua ore, dar din fericire nu prea am simtit cum a trecut timpul. Daca va doriti un film in care personajul negativ este America, atunci acesta este o alegere potrivita.

Distributia este in regula. Este Will Smith pe un piedestal sustinut de o mana de actori experimentati care il pun si ei in valoare. Prestatia protagonistului este una destul de buna si pot sa inteleg pana la un punct supararea lui de a nu fi nominalizat la Oscar, dar nu cred ca o lacrima, un accent decent si abilitatea de a nu clipi timp de multe secunde nu sunt suficiente pentru un astfel de premiu. Trebuie sa recunosc totusi ca este una dintre cele mai bune prestatii ale sale. Mereu l-am apreciat pentru dedicarea cu care s-a aruncat in personajele sale. De exemplu, pentru a se pregati pentru acest rol, Will Smith a asistat la mai multe autopsii, inclusiv doua facute de omul care a inspirat personajul sau.

Filmul expune un punct de vedere ferm, dar nu ofera o lovitura decisiva asa cum m-as fi asteptat.  Desi are doua ore, la sfarsit ramai nesatisfacut si avid de informatii, pe care filmul le-ar fiputut oferi dar nu a facut-o. Se dovedeste a fi un film mai degraba despre personajul principal decat despre fotbal si ilegalitatile care il inconjoara, ceea ce e ok, dar nu a fost ce ma asteptam. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!