duminică, 3 aprilie 2016

Mad Max: Fury Road (2015)

Gen: Actiune

Distributie: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman

Regizor: George Miller [a mai regizat: Happy Feet Two(2011), Happy Feet(2006), Babe: Pig in the City(1998), 40,000 Years of Dreaming(1997), Lorenzo(1992)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 754.000.000 $

Filmul a obtinut 186 de premii pana acum, printre care:
- Best Achievement in Film Editing, Premiile Oscar, 2016
- Best Achievement in Costume Design, Premiile Oscar, 2016
- Best Achievement in Makeup and Hairstyling, Premiile Oscar, 2016
- Best Achievement in Sound Mixing, Premiile Oscar, 2016
- Best Achievement in Sound Editing, Premiile Oscar, 2016
- Best Achievement in Production Design, Premiile Oscar, 2016

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 90/100

O femeie se revolta impotriva unui conducator tiranic, intr-o Australie postapocaliptica si pleaca in cautarea tinutului sau natal, ajutata de un grup de femei prizoniere, a unui adept psihotic al tiranului si a unui vagabond pe nume Max.

Am zis ca e cazul sa incep sa ma pun si eu la punct cu megaproductiile anului trecut si cu care as fi putut sa incep, daca nu cu Mad Max? Nu stiu exact cum s-au cheltuit toti banii, dar pot sa va spun pe ce nu s-au cheltuit: pe scenariu. Probabil acesta nu a avut mai mult de 20 de pagini, dar nici nu ar fi fost nevoie de mai multe cuvinte. Unul din motivele pentru care film este atat de bun este sinceritatea. Nu pretinde ca este mai profund decat este de fapt. Filmul impresioneaza prin ingeniozitate, cinematografie, efecte speciale, cascadorii si ofera poate cele mai impresionante urmariri de masini din istorie.

Actorii nu contribuie decisiv la succesul filmului, dar distributia este suficient de buna incat nici sa nu incurce. Tom Hardy a rostit corect toate cele 15 cuvinte pe care le-a avut de spus, a aratat ca un dur, cum stiam ca poate si a provocat probabil cateva suspine printre domnisoarele care doresc un barbat care sa le mai altoiasca din cand in cand. De cealalta parte, Charlize Theron nu mai frange inimi cum facea data. Ce-i drept nici mana lipsa nu a ajutat-o prea mult sa fie sexy.

Filmul prefera sa construiasca intre cele doua personaje principale o relatie de respect, in locul uneia clasice de iubire, lucru mult mai potrivit. O idila ar fi fost absolut inutila. Coloana sonora este si ea aproape de geniu insa ce ma surprinde cel mai tare, este cum a iesit un asemenea film din mainile lui George Miiller, un om care a regizat Happy Feet si Babe. Ca si concluzie, as spune ca acest film este o simfonie a violentei care ii face pe Avengers sa para o gasca de inadaptati.

Impresionant este si ca 80% din  efecte sunt efecte speciale reale, construite, cu cascadori, cascadorii, machiaje si decoruri, iar CGI-ul a fost folosit aproape exclusiv pentru a completa peisajul. Pana si actritele mai in varsta si-au facut singure cascadoriile. Editorul, Margaret Sixel, a avutca. 480 de ore de imagini si a durat trei luni numai sa le vada. Este primul film din seria Mad Max nominalizat la orice fel de Oscar si asta ar trebui sa fie un motiv suficient sa il vedeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!