sâmbătă, 16 aprilie 2016

Chaos (2005)

Gen: Actiune

Distributie: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes, Henry Czerny, Justine Waddell

Regizor: Tony Giglio [a mai regizat: Extraction (2013), Timber Falls(2007), In Enemy Hands(2004), Soccer Dog: The Movie(2009)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 12.000.000 $

Nota Gealapa: 7.05

Doi politisti, un debutant si un veteran, urmaresc un spargatori de banci profesionist.

Se intampla ceva dubios cu acest film. Desi aparent nu este nimic in neregula cu el si respecta toate regulile unui film de actiune bun, ceva il face sa nu fie credibil si m-a facut sa il privesc neincrezator pana la sfarsit. Intriga este extrem de superficiala, dar spre sfarsit se cam lamuresc toate lucrurile ramase neintelese pana atunci. Scenariul se complica incontinuu si apar intorsaturi dupa intorsaturi, majoritatea aducand plus-valoare. M-a deranjat ca la sfarsit mi s-a exxplicat totul ca unui copil de gradinita, cu scene reluate si cu explicatii lungi, de parca ar fi presupus ca toti spectatorii vor avea goluri de memorie.

Distributia este inger si demon pentru film. Este si nu prea un film cu Jason Statham in prim-plan. Chiar daca el apare si in prima si in ultima secunda a filmului, nu el este eroul principal. Eroul este Ryan Phillippe, dar asta s-a dovedit o palarie putin cam mare pentru el. Este greu sa fii credibil si dur cand tu ai fata aia de copil batran si trebuie sa ii invingi in acelasi film pe Statham si pe Snipes. Cred ca si Justin Timberlake ar fi fost mai credibil.

Din pacate filmul nu este atat de destept pe cat se pretinde. nu are nimic de a face cu teoria haosului, chiar daca o aminteste. Desi are destule minusuri, as spune totusi ca cuvantul care caracterizeaza cel ami bine filmul este "calitate". Actorii secundari sunt buni, cinematografia este excelenta, efectele speciale sunt reusite si scenele de actiune te tin lipit de ecran. Veridctul este "OK" si nu a reusit sa fie mai buna din cauza unui scenariu oscilant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!