luni, 4 aprilie 2016

Ant-Man (2015)

Gen: SF

Distributie: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll, Evangeline Lilly, Bobby Cannavale

Regizor: Peyton Reed [a mai regizat: Ellen More or Less(2015), To My Future Assistant(2013), Gregory Brothers(2011), Yes Man(2008), The Break-Up(2006)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 1.040.000.000 $

Premii:
- Oglethorpe Award for Excellence in Georgia Cinema, Georgia Film Critics Association (GFCA), 2016

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 64/100

Inarmat cu un super-cpstum care ii ofera abilitatea de a se micsora si de a isi spori fortele, hotul mediocru Scott Lang trebuie sa isi asume rolul de erou si sa isi ajute mentorul, Dr. Hank Pym, sa planuiasca si sa duca la bun sfarsit un jaf care va salva lumea.

Este un mister cum Marvel reuseste sa ne indoctrineze, sa ne bage pe gat si sa ne faca sa placem tot felul de caractere care mai de care mai ridicole. Acum a venit randul lui Ant-Man si asa se naste o noua franciza. Prima jumatate de ora nu am putut sa imi scot din cap un desen animat pe care il urmaream cand eram copil: Atom-Ant. Referintele la Avengers din acest film nu sunt cele mai inspirate, dar creeaza premisele pentru niste filme impresionante in viitor.  Ca la orice proiect nou, inceputul este greoi, dar la jumatatea filmului deja un om care s epoate micsora dupa bunul plac, poate comunica cu furnicile si are puterea lui Superman, pare ceva totl nedeplasat. Bani multi, inseamna efecte reusite. Peste acestea vin o gramada de scene extrem de amuzante, majoritatea in a doua jumatate a filmului.

Paul Rudd este potrivit pentru un asemenea rol? Eu as spune ca nu, dar cu timpul ne vom obisnui cu el. Nu m-a impresionat nici in acest film, dar eram prea ocupat sa diger tot ce se intampla pe ecran. Michael Douglas si-a asigurat si el un serviciu caldut, probabil pana cand va da coltul. Per total, as spune ca interpretarea este de o calitate suficient de buna, avand in vedere povestea, dar ma indoiesc ca vom avea prea curand vreun castigator de Oscar pentru interpretare care sa provina din aceasta franciza.

Pana la urma filmul a fost exact ce m-am asteptat de la un film sub semnatura Marvel: o intriga nu foarte inteligenta, dar compensata printr-o abundenta de efecte speciale. Poate mi-a placut chiar mai mult decat anticipam si sunt curios sa vad si sequelul, care deja este anuntat. Trebuie sa imi eliberez niste celule din creier sa fac loc complicatiilor ce vor aparea in curand in universul marvel. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!