vineri, 22 aprilie 2016

Bone Tomahawk (2015)

Gen: Horror

Distributie: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins, Lili Simmons

Regizor: S. Craig Zahler [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.800.000 $

Premii: 
- Best Makeup, Fright Meter Awards, 2015
- Best Film, Gerardmer Film Festival, 2016
- Oficial Fantàstic Competition, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2015
- Best Director, Sitges - Catalonian International Film Festival

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 72/100

Patru barbati pleaca in vestul salbatic sa salveze un grup de prizonieri dintr-o pestera plina cu canibali.

Nu auzisem nimic despre acets film. nu a fost popularizat asa intens ca alte productii ale anului trecut. Cand am vazut ca a beneficiat si de un buget infim, ma asteptam la un mic fiasco. Prima parte a filmului parea sa imi dea dreptate. Inceputul este filmat oarecum stangaci, si povestea se taraganeaza. Filmul este mult prea lung pentru povestea simpla pe acre o are la baza. Partea horror este extrem de scurta, dar pe cat e de scurta pe atat e de intensa. Efectiv am ramas cu gura cascata si pentru acele cateva scene care au avut acest efect a meritat fiecare minut.

Distributia prevestea si ea un film oarecum de mana a doua, dar cumva acesti actori obisnuiti cu mediocritatea in ultima vreme, au gasit in ei resurse si au avut o compatibilitate excelenta. Nu mi-a displacut nici Kurt Russell care este printre cei mai detestati actori de catre mine. Nu am putea remarca pe cineva anume, dar deja merita remarcat ca nimeni nu s-a facut de ras.

Imi place cum filmul isi dezvolta treptat personajele si fiecare detaliu da o noua dimensiune povestii. Comabinatia asta de western-horror a atras mereu publicul si a fost apreciat daca nu a dat-o in bara prea rau si din fericire nu este cazul aici. Scenariul ofera dialoguri spumoase care cu ajutorul naturaletii actorilor si a unor costume excelente te poarta cu succes in vremurile in care se desfasoara actiunea. Recomand cu toata increderea. este un exemplu despre cum sa faci un film cu buget redus.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!