miercuri, 6 aprilie 2016

Oldboy (2013)

Gen: Mister

Distributie: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Samuel L. Jackson, Sharlto Copley, Michael Imperioli

Regizor: Spike Lee [a mai regizat: Michael Jackson's Journey fom Motown to Off the Wall(2016), Chi-Raq(2015), Da Sweet Blood of Jesus(2014), Bad 25(2012), Red Hook Summer(2012)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 3.010.000 $

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 49/100

Obsedat de razbunare, un barbat incearca sa afle de ce a fost rapit si tinut inchis timp de 20 de ani, aparent fara motiv.

Poate cel mai bun lucru la acest film este originalitatea. Intriga este originala si ingenioasa pana la un punct, cand devine putin bolnava. Faptul ca socheaza nu este nici el rau. Au fost taiate cateva colturi si exista destule gauri in poveste si intrebari ramase fara raspuns. Per total insa, as spune ca a fost un film suficient de captivant cat sa imi mentina interesul ridicat in cea mai mare parte a timpului.

Distributia este capitolul la care filmul sufera cel mai mult. Alegerea lui Josh Brolin in rolul principal nu mi s-a parut deloc inspirata. Interpretarea lui mi s-a parut prea teapana si il vad potrivit doar sa il inlocuiasca pe Dolph Lundgren, cand acesta se va retrage. Dintre rolurile secundare merita mentionat doar Samuel l. Jackson, dar rolul sau este mult prea mic si se pare ca si el se transforma doar intr-o fata de pus pe poster.


Chiar daca acest film nu a fost rau, m-a facut extrem de curios sa vad originalul, un film sudcoreean cu acelasi nume, din 2003. Ce-i drept, regizorul Spike Lee nu e cunoscut tocmai pentru capodopere. Alt capitol la care filmul a stat extrem de prost sunt scenele de lupta, foarte prost realizate. Bine ca nu au fost prea multe.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!