marți, 5 aprilie 2016

Days of Heaven (1978)

Gen: Drama

Distributie: Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz, Robert J. Wilke

Regizor: Terrence Malick [a mai regizat: Weighless(2016), Knight of Cups(2015), To the Wonder(2012), The Tree of Life(2011), The New World(2005)]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 4.110.000 $

Filmul a obtinut 13 premii, printre care:
- Best Cinematography, Premiile Oscar, SUA 1979
- Anthony Asquith Award for Film Music, BAFTA Awards, 1980
- Best Director, Cannes Film Festival, 1979
- Best Foreign Screenplay (Migliore Sceneggiatura Straniera), David di Donatello Awards, 1979
- Best Cinematography, Los Angeles Film Critics Association Awards, 1978

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 93/100

Un zilier temperamental isi convinge iubita sa se casatoreasca cu seful lor bogat in incercarea de a mosteni o parte din averea acestuia.

Acets film a aparut cand mama era inca fata mare. Avand in vedere ca e o drama, diferenta de tehnologie nu conteaza atat de mul, iar etalarea tehnologiei disponibile la acel moment ii da un aer retro, care culmea il poate face sa fie chiar la moda... printre hipsteri. Aceasta intriga am mai intalnit-o sub alte forme si la alte filme, dar avand in vedere ca acesta a aparut in 1978, putems a consideram ca avem parte de o poveste originala. Cinematografia este reusita chiar si dupa standardele de azi. Personajele sunt dezvoltate excelent, intr-un mod bizar, dar suficient si intreaga poveste este rostita de gura unui copil implicat direct in evenimente.

Ditributia propune multe nme uriase acum, dar aflate la inceput de cariera la acel moment. Am sa ma concentrez doar asupra celor doi protagonisti: Richard Gere si Brooke Adams. Ambii au avut interpretari sensibile, au fost credibili si au dus cu brio la capat personaje destul de grele. Longevitatea lor merita apreciata mai ales ca au reusit sa isi schimbe stilul de actorie in totalitate pentru a se adapta la prezent.

Frumusetea filmului se bazeaza pe detalii cinematografice superbe si pline de insemnatate. O sa va  dau un singur exemplu: timp de zece secunde camera nu ne arata decat imaginea graului care se misca in vant exact ca oceanul inaintea unei futuni si stii in acel moment ca ceva rau urmeaza sa se intample fara sa mai fie nevoie de cuvinte. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!