duminică, 24 aprilie 2016

A Dangerous Method (2011)

Gen: Biografic

Distributie: Michael Fassbender, Keira Knightley, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Sarah Gadon

Regizor: David Cronenberg [a mai regizat: Consumed(2014), Maps to the Stars(2014), Cosmopolis(2012), Eastern Promises(2007), Chacun son cinema ou Ce petit coup au coeurquand la lumiere s'eteint et que le filme commence(2007)]

Buget: 15.000.000 euro
Incasari: 8.000.000 $

Filmul a obtinut 18 premii, printre care:
- Direction - Feature Film, Directors Guild of Canada, 2012
- Production Design - Feature Film, Directors Guild of Canada, 2012
- Sound Editing - Feature Film, Directors Guild of Canada, 2012
- Picture Editing - Feature Film, Directors Guild  of Canada, 2012
- Best Achievement in Art Direction/Production Design, Genie Awards, 2012

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 76/100

Filmul incearca sa ne prezinte cum relatia tensionata dintre Carl Jung si Sigmund Freud da nastere psihoanalizei.

Este greu sa propui un asemenea subiect publicului larg, asa ca inteleg de ce a trebuit indulcit cu sex; mult sex. Acesta umanizeaza cele doua personaje, care sunt destul de intimidante altfel. Poate totusi s-a exagerat putin pentru ca au fost momente in care relatiile sexuale ale personajelor au distras atentia de la subiectul filmului. Scenariul a fost suficient de bun sa ma tina in fata ecranului si intre secenele de sex, care odata ce esti acomodat cu atmosfera, dispar si raman doar dialogurile si dezbaterile spumoase, adesea greu de urmarit datorita subiectului abordat.

Distributia este si ea foarte buna. Nu as putea nominaliza pe cineva pentru o prestatie slaba. Pot in schimb sa o remarc pe Keira Knightley, de care nu mai stiam nimic de ceva vreme si are a avut o interpretare remarcabila, extrem de credibila. Ea si-a parasit zona de confort si pe alocuri a furat lumina reflectoarelor de la cei doi protagonisti, a caror chimie nu a fost cea mai buna.

Nu stiu daca sa caracterizez regia lui Cronenberg ca fiind buna sau rea. Acesta a avut de-a lungul timpului si proiecte eusite si esecuri, dar un lucru este cert: modul lui de a spune o poveste este cu siguranta original. La capitolul coincidenta trebuie sa va spun ca diferenta de varsta dintre Fassbender si Mortensen este 19 ani, exact diferenta de varsta dintre Jung si Freud.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!