sâmbătă, 2 aprilie 2016

Being Flynn (2012)

Gen: Drama

Distributie: Paul Dano, Robert De Niro, Julianne Moore, Olivia Thirlby, Eddie Rouse

Regizor: Paul Weitz [a mai regizat: Grandma(2015), Admission(2013), Little Focker(2010), Cirque du Freak: The Vampire's Assistant(2009), American Dreamz(2006)]

Incasari: 1.100.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 53/100

Nick Flynn isi reintalneste tatal, un hot autoproclamat artist, in tim ce lucreaza la un adapost pentru oamenii strazii. Confruntandu-se cu propiile probleme, Nick se lupta acum si cu tentatia de a se apropia din nou de tatal sau.

Am sentimente amestecate despre acest film. Intriga, desi originala, nu este una care sa captiveze si nici nu se dezvolta in vreo poveste memorabila. Acest lucru este contracarat cu un scenariu bine scris. In avantajul flmului lucreaza faptul ca nici povestea, nici personajele nu se incadreaza in tiparele clasice de la Hollywood.

Intriga este si punctul forte dar si calcaiul lui Ahile. In varful muntelui il avem pe Robert de Niro, acre face un rol foarte buna, diferit de personajele cu care ne-a obisnuit, departe de zona lui de confort si fiecare replica a sa captiveaza, iar fiecare miscare a fetei captiveaza. Aceasta prestatie a lui este si singurul motiv pentru care voi adauga acest film la colectia mea. La polul opus il avem pe Paul Dano. Interpretarea lui nu e slaba, dar este foarte oscilanta. in unele scene este sensibil, emotionant si credibil, iar in altele este doar ciudatul care probabil este si in viata de zi cu zi.

Pe alocuri depresiv, filmul reuseste sa faca spectatorii sa empatizeze cu personajele. Culmea este ca scenariul te face sa empatizezi cu ambele personaje principale, desi ele sunt in antiteza. Lumea se plange de multe ori cand un actor este pus obsesiv in anumite roluri si ipostaze in care a facut furori in trecut, doar pentru  a face pe plac maselor, iar cand apare un astfel de film in care De Niro este memorabil, foarte putini se duc sa il vada. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!