miercuri, 29 octombrie 2014

How I Live Now (2013)

Gen: Drama

Distributie: Saoirse Ronan, Tom Holland, George MacKay, Harley Bird, Danny McEvoy

Regizor: Kevin Macdonald [a mai regizat: Christmas in a Day(2013), Marley(2012), The Eagle(2011), Life in a Day(2011), State of Play(2009)]

Incasari: 100.000$

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 57/100

O tanara americanca, venita in vizita la rudele ei din Anglia, descopera dragostea si sensul vietii luptamnd pentru supravietuire in timpul unui nou razboi mondial.

Daca va era dor de un film despre sfarsitul lumii, acesta poate fi o varianta interesanta, chiar daca nu este chiar despre sfarsitul lumii, ci doar despre inca un razboi mondial. Problema este ca intriga este rea putin credibila. Sunt zeci de moduri mult mai realiste in care s-ar putea desfasura un razboi, dar teroristi care sa invadeze Marea Britanie pare putin probabil. Accentul nu este pus pe razboi in sine, ci pe emotiil si sentimentele protagonistei, deci nu va asteptati la lupte, explozii si efecte speciale. As spune ca povestea este destul de reusita, daca sunteti dispusi sa mai inchideti ochii pe alocuri si sa ignorati lipsa logicii.

Distributia nu este una rasunatoare, dar tinerii protagonisti ai acestui film se descurca onorabil, ajutati si de un scenariu decent, fara a impresiona, insa. Fiind un film britanic, cu actori din insula, protagonista care interpreteaza o americanca a exagerat putin si portretizeaza fara sa vrea, cred, cateva conceptii si idei preconcepute despre americani, dar in afara de asta se descurca binisor.

Filmul este despre natura umana testata in conditii de adversitate extrema, despre puterea de adaptare a omului si despre cum poate fi marcata o persoana de astfel de evenimente, asa ca cei in cautarea unui macel nu o sa gaseasca prea atractiv acest film. Dupa un inceput destul de greoi, povestea incepe sa avanseze intr-un ritm suficient de rapid cat sa ne tina in priza si sa nu plictiseasca. Daca nu sunteti in cautarea unui film neaparat vesel, s-ar putea sa va placa acesta.

PS: acest film ne mai invata un lucru: se pare ca incestul intre verisori nu e mare scofala.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!