luni, 6 octombrie 2014

Love Building (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Dorian Boguta, Dragos Bucur, Alexandru Papadopol, Eugen Lumezianu, Silvia Morosanu

Regizor: Iulia Rugina [aflata la primul lung metraj]

Buget: 50.000 euro

Nota Gealapa: 7.25

Patru cupluri aflate in impas, ajutate de trei pshihoterapeuţi şi traineri, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii, ca parte a unui reality-show.

Da, acest film este o comedie, dar este o comedie dramatica si e langa momentele amuzante are si destule momente triste si ne prezinta si drame personale ale personajelor. Desigur, nu este cel ami amuzant film facut vreodata, nici macar din Romania, dar merita toate aprecierile din cel putin doua motive. Primul este ca au reusit sa faca un produs ok cu o suma infima, chiar si pentru Romania. Al doilea si cel mai important este ca avem parte de inca un film romanesc care nu abordeaza teme precum comunismul, problemele sociale sau batrani parasiti. Asistam la o poveste, chiar daca nu foarte originala, care nu este influentata in nici un fel de tara unde se filmeaza.

Distributia este in regula pentru bugetul avut la dispozitie. Avem ocazia sa ii vedem la lucru pe cei mai uzati actori romani din noua generatie, Papadobol si Bucur, care au prestatii in nota lor obisnuita, pentru care unii o sa ii ridice in slavi si o sa ii laude, iar altora, printre care si eu, o sa le devina si mai antipatici... mai ales Papadopol.

Sa va spun si povestea filmului. Cei trei protagonisti au o scoala privata de actorie in Bucuresti, unde cursurile dureaza patru luni. La finalul cursului, cei trei au ales un regizor, i-au dat 50.000 de euro pe mana si au oferit sansa fiecarui participant la curs  sa apara in acest film.Un alt fapt interesant si absolut surprinzator este ca filmul a rulat entru prima data in Statele Unite, in cadrul Societatii de Film din Lincoln, Manhattan, unde a avut loc un eveniment intitualat Making Waves: New Romanian Cinema. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!