sâmbătă, 4 octombrie 2014

Rio 2 (2014)

Gen: Animatie

Distributie: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jemaine Clement, Jake T. Austin, Carlinhos Brown

Regizor: Carlos Saldanha [a mai regizat: Rio, Eu Te Amo(2014), Rio(2011), Ice Age: Dawn of the Dinosaurs(2009_, Ice Age: The Meltdown(2006)]

Buget: 103.000.000 $
Incasari: 147.000.000 $

Nota Gealapa: 7
Metascore: 49/100

Pasarile din primul film al seriei zboara de aceasta data din Rio de Janeiro in jungla amazoniana, dupa ce afla ca s-ar putea sa nu fie ultimii supravietuitori ai speciei lor. Odata aceasta banuiala confirmata, mai ramane doar problema integrarii in grup.

Din pacate, anumite reguli universal valabile la restul filmelor se aplica si celor de animatie. Una dintre ele este ca sequelurile sunt mai slabe decat filmele originale. Este cazul si acestei francize. Avem in continuare de a face cu un film de animatie foarte bune, cu efecte surprinzatoare si replici amuzante, dar, producatorii au indepartat acest film, nu stiu daca intentionat, de publicul adult. In vrfeme ce serii precum Ice Age, de exemplu, au foarte mare grija sa fie pe placul atat al copiilor cat si al adultilor, Rio pur si simplu a renuntat la cei din urma. Un alt punct negativ este incercarea de a compensa lipsa de idei si o poveste slabuta cu un exces de melodii interpretate de personaje, care aproape transforma filmul intr-un musical animat care se adreseaza unei nise aproape inexistente.

Actorii care dau viata personajelor sunt nume importante in industrie si se descurca excelent, la fel ca si in primul film, dar parca nici personajele nu ii mai provoaca asa mult si se simte oarecare potential nefolosit.

Animatia este extraordinara si ofera niste detalii unice, mai ales cand vine vorba de peisajele din spatele personajelor si nimic nu pare static. Musica are un specific brazilian si cantecele, desi prea multe dupa gustul meu, trebuie sa recunosc ca sunt destul de "catchy".Referintele la filme, videoclipuri si personaje din viata noastra cotidiana sunt si ele foarte savuroase.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!