vineri, 10 octombrie 2014

Evil Dead (2013)

Gen: Horror

Distributie: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Jessica Lucas, Lou Taylor Pucci, Elizabeth Blackmore

Regizor: Fede Alvarez [aflat la primul lung metraj]

Buget: 17.000.000 $
Incasari: 156.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 57/100

Cinci prieteni ajung la o cabana izolata, unde descoperirea cartii mortilor duce la trezirea unor demoni care traiau in padurea respectiva. Prezenta malefica ii poseda pe rand pana ramane unul sigur sa lupte pentru supravietuire.

Se simte imediat cand un film horror are un buget rezonabil. Efectele sunt cele mai bune pe care le-am vazut de mult timp intr-un astfel de film. In plus, sunetul ajute si el foarte mult acest film. Dupa ce esti introdus in poveste, urmeaza sperieturi aproape la fiecare minut, astfel ca nu recomand acest film cardiacilor, dar nici celor cu un stomac mai sensibil, pentru ca unele scene gore sunt la limita suportabilului. Din pacate, prezenta a multor clisee tipice filmelor de groaza face ca acest film sa nu primeasca o nota mai mare.

Distributia este una mediocra. Nimeni nu se mai asteata sa vada vreo interpretare demna de Oscar intr-un film horror, dar macar actorii din acest film nu sunt penibili cum se intampla in multe alte productii. Ei imbina momentele bune cu unele mai putin bune, la fel ca si filmul, dar per total primesc nota de trecere.

Acest remake al unui film legendar din anii '80, are un aer proaspat in prima parte, pe care il pierde spre sfarsit, odata ce te ebisnuiesti cu violenta scenelor. Exista cateva diferente fata de original, astfel ca si fanii acelui film se vor putea bucura de acesta. Scopul acestui film este sa isi trimita spectatorii in iad timp de 90 de minute, obiectiv pe care eu zic ca il indeplineste cu succes.

La capitolul curiozitati am cel utin una pe care nu ati fi observat-o. Numele personajelor principale sunt David, Eric, Mia, Olivia si Natalie. Si ce? o sa ma intrebati. Daca luam prima litera din ficare nume, rezulta cuvantul DEMON. Intr-un interviu, regizorul a declarat ca pentru filmari s-au folosit  265.000 de litri de sange fals. Filmul a fost interzis in Ucraina datorita violentei excesive (ironic nu?). Ca un ultim pont va spun ca mai este o scena si dupa generic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!