marți, 21 octombrie 2014

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Gen: Aventura

Distributie: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly, Kathryn Hahn, Terence Bernie Hines

Regizor: Ben Stiller [a mai regizat: The Station(2009), Tropic Thunder(2008), Zoolander(2001), The Cable Guy(1996), Reality BItes(1996)]

Buget: 90.000.000 $
Incasari: 379.000.000 $

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 54/100

In incercarea de a-si salva jobul, un barbat porneste intr-o calatorie pe intreg mapamondul, care se dovedeste a fi o aventura extraordinara si ajunge sa traiasca unele experiente mai minunate decat ce aindraznit el sa viseze vreodata.

Recunosc ca nu aveam asteptari foarte mari de la acest film, asa ca nu a fost greu sa fiu placut surprins. Mesajul este unul nobil si este pus in scena intr-un mod sensibil, fara a fi exagerat de siropos. Scenariul bun si fondurile arhisuficiente au garantat succesul acestui film.

Ca in 90% din filmele pe care le-a regizat, Ben Stiller s-a distribuit pe sine in rolul principal. In trecut, acest lucru era unul din motivele principale pentru care repectivele productii erau mediocre. De aceasta data, insa, Stiller, al carui stil de actorie ma enerveaza la culme, pentru ca mi se pare doar un imitator netalentat al lui Jim Carey, a renuntat la multe dintre aspectele caricaturistice ale interpretarii lui si a demonstrat ca poate fi un actor decent. Restul distributiei aproape ca nici nu conteaza, pentru ca Stiller este bineinteles miezul din dodoasca.

Ca aspect negativ as mentiona cateva scene total nepotrivite pentru un film atat de sensibil. De exemplu, cand tu escaladezi pe Himalaya, in mai utin de doua zile si cand ajungi in varf iti mia suna si telefonul, iti aduci aminte dintr-odata ca urmaresti un film cu Ben Stiller. Chiar si asa, mesajul pozitiv, scenele amuzante reusite si o cinematografie impecabila fac ca acest film sa fie indragit de orice fiinta umana care mai are o ramasita de sensibilitate in suflet.

Ca o informatie de can-can, in perioada de productie a acestui film s-au creat 15000 de locuri de munca. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!