vineri, 17 octombrie 2014

Citadel (2012)

Gen: Horror

Distributie: Aneurin Barnard, James Cosmo, Wunmi Mosako, Amy Shiels, Ian Hanmore

Regizor: Ciaran Foy [aflat la primul lung metraj]

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 60/100

Un tata agorafob face echipa cu un preot renegat pentru a-si salva fiica din ghearele unei bande de copii salbatici care ii atacesara familia si in trecut.

De unde ideea asta traznita?, o sa va intrebati. Ei bine, regizorul si autorul acestui scenariu a fost atacat de o banda de copii cand avea 18 ani, si pana pe la vreo 23 a fost si agorafob. Desi relativ originala, povestea este destul de slabuta si lipsita de logica. Daca adaugam si mana nesigura a unui regizor neexperimentat rezulta un film slabut care nu reuseste sa duca nimic pana la capat. Singurul lucru cu adevarat inspaimantator din acest film horror, este atmosfera sumbra a ghetourilor britanice.

Distributia esteuna extrem de slaba, chiar si pentru un film britanic. Prestatiile absolut mediocre ale protagonistilor au fost "ajutate" si de un scenariu prost si de lipsa dezvoltarii suficiente a tuturor personajelor.

Intriga este foarte vaga, iar reestul povestii nu face nimic pentru a inlatura aceasta ceata. Sunt convins ca multe dintre minusurile acestui film se datoreaza constrangerilor financiare de care au avut parte. Un lucru pozitiv mi se pare omniprezenta atmosfera sumbra. Filmul nu "paseste in lumina" mai mult de cateva minute. Cu o mai multa atentie la detalii si cu putin mai mult carnagiu, in special in scena finala, nota ar fi fost mult mai buna.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!