vineri, 10 octombrie 2014

The Fifth Estate (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Benedict Cumberbatch, Daniel Bruhl, Carice van Houten, Peter Capaldi, David Thewlis

Regizor: Bill Condon [a mai regizat: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2(2012), The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1(2011), Tilda(2011), Dreamgirls(2006), Kinsey(2004)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 4.100.000 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 49/100

Un thriller dramatic care ne prezinta incercarea de a dezvalui inselarile si coruptia din lume de catre fondatorii celei mai de temut institutii de presa a secolului 21.

Acest film este doar bunicel. Pentru un film biografic este destul de interesant, dar momentele care nu corespund cu realitatea si au fost adaugate doar de dragul filmului sunt mult prea evidente. Fara impuscatui, cascadorii sau scene de sex, producatorii acestui fil au demonstrate ca si un razboi al informatiilor poate oferi suspans si nici nu am simtit cand au trecut cele peste doua ore cat a durat filmul.

Numele din distributie nu sunt cele mai cunoscute din lumea filmul, probabil pentru ca s-a preferat asemanarea fizica cu persoanele reale pe care le intruchipau protagonistii. Chiar si asa, prestatiile lor au fost, ca si filmul, bunicele. Exceptia o face Benedict Cumberbatch care il portretizeaza intr-un mod de-a dreptul impresionant pe Assange.

Abordarea este aceeasi pe care a avut-o si The Social Network, iar similaritatile dintre cele doua filme sunt numeroase. Din pacate, ca si filmul amintit mai devreme, producatorii s-au concentrate mai mult pe produsul care a iesit din mainile omului decat pe om in sine. Astfel ca, dupa terminarea filmului nu veti avea sentimental ca il cunoasteti mai bine pe Assange. Acest film este menit sa fie savurat doar odata. Cat despre veridicitatea informatiilor prezentate parerile sunt impartite. Eu cred ca scopul filmului este sa provoace dezbateri, nu consens.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!