vineri, 3 octombrie 2014

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Gen: Fantastic

Distributie: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish

Regizor: Peter Jackson [a mai regizat: The Hobbit: The Desolation of Smaug(2013), The Lovely Bones(2009), King Kong(2005),  The Lord of the Rings: The Return of the King(2003), The Lord of the Rings: The Two Towers(2002)]

Buget: 180.000.000 $
Incasari: 1.605.000.000 $

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 58/100

Un hobbit neincrezator pleaca intr-o calatorie alaturi de un grup inimos de dwarfi, in incercarea de a-i ajuta pe acestia sa isi recastige imperiul impreuna cu bogatiile din interior, din mainile unui dragon.

M-am hotarat sa ma apuc si de aceasta noua trilogie, continuarea Stapanului inelelor. Observ o noua moda a marilor francize care au ajuns intr-un punct mort. Profitand de baza uriasa de fani si identificand oportunitatea de a face multi bani in continuare, producatorii s-au orientat repede si au pornit noi serii care au legatura tangential cu filmele "mama", serii care au actiunea in trecut si explica cumva aaritia evenimentelor din seriile principale. In mod ciudat, aceste noi filme nu plictisesc, ba din contra, sunt cel putin la fel de bune ca si filmele originale. Este si cazul Hobbitului.

Cu o noua poveste buna, beneficiind de un buget important care a permis efecte impresionante si cu o distributie familiara, acest filmeste unul excelent. Ca si in seria principala, si trilogia Hobbitul are, din punctul meu de vedere un singur mare defect: finalurile in coada de peste, care nu iti spun niciodata povestea pana la sfarsit.

Distributia este compusa partial din actori cunoscuti din Stapanul inelelor dar si unii noi care s-au integrat perfect in spiritul filmului si au avut o chimie excelenta cu cei din garda veche. Nu asistam la interpretari de Oscar, dar actorii fac suficient pentru acest gen de film.

Daca aveti oportunitatea sa vedeti filmul in 3D veti fi imresionati chiar mai mult de efctele superbe si acest film va va ului la fel cum a facut-o Stapanul inelelor in urma cu un deceniu. La succesul acestui film o contributie importanta o are si regizorul a carui mana era deja formata cu acest gen de filme si a stiut exact ce vrea si cum sa obtina. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!