sâmbătă, 18 octombrie 2014

Carrie (2013)

Gen: Drama

Distributie: Chloe Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde, Portia Doubleday, Zoe Belkin

Regizor: Kimberly Peirce [a mai regizat: Stop-Loss(2008), Boys Don't Cry(1999)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 171.000.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 53/100

Acest film este un remake al clasicii povesti horror despre Carrie White, o fata timida, proscrisa de semenii ei si adpostita de mama ei, o femeie religioasa fanatica, care dezlantuie o teroare telekinetica asupra oraselului ei dupa ce i s-a umplut aharul la balul de absolvire.

Numai o femeie putea transforma o poveste clasica de groaza intr-o drama. Numai o femeie putea cheltui 30.000.000 $ fara ca acest lucru sa aiba un efect benefic asupra filmului. Desigur, filmul este dragut, sunt cateva scene destul de bune, dar nimic nu este surprinzator in acest film. Totul este previzibil si ordonat si nu ramane nimic de descoperit pe parcurs. Pacat de campania de marketing de dinainte de aparitia filmului, pentru ca a creat asteptari uriase, neimplinite nici pe departe de realitate.

Distributia contine doua nume importante care salveaza cat de cat impresia despre film si ale caror prestatii au marit considerabil nota acordata. Primul este Chloe Grace Moretz, care a mai avut prestatii promitatoare si in alte filme si pe care o prinde excelent postura de persoana care nu se integreaza in grup. A doilea nume si adevarata protagonista a filmului, dupa parerea mea, este Julianne Moore, a carei prestatii este absolut superba in acest film, dar si ea poate duce filmul in spate doar pana la un punct.

Parerea mea este ca producatorii, pana sa aleaga gresit regizorul, au mai facut o greseala importanta, si anume sa refaca fix acest film. Este greu ca lumea sa nu compare un remake cu originalul, mai ales cand originalul este considerat un clasic al genului. Este trista lipsa originalitatii din ziua de azi, lipsa care face ca regizori mediocri precum Kimberly Peirce ajung sa cioparteasca amintirea unor filme memorabile doar pentru un succes la box-office.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!