sâmbătă, 8 august 2015

The Purge (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane, Edwin Hodge

Regizor: James DeMonaco [a mai regizat: The Purge: Anarchy(2014), Staten Island(2009)]

Buget: 3.000.000 $
Incasari: 181.000.000 $

Premii:
- Best Supporting Actor (Rhys Wakefield), Fright Meter Awards, 2013

Nota Gealapa: 6
Metascore: 41/100

In viitor, membrii unei familii bogate sunt tinuti ostatici, pentru ca u ajutat tinta unei bande criminale in timpul Judecatii, o perioada de 12 ore in care orice infractiune este legala.

Filmul propune o intriga interesanta, plina de potential dar bugetul a fost mult prea mic pentru un subiect atat de pretentios, astfel ca majoritatea scenelor pline de tensiune au fost generate de actiuni ale personajelor care au sfidat orice logica, in loc sa fie elaborate si realizate minutios. Daca regizorului i-a iesit ceva, acest lucru au fost personajele negative care inspira un nivel semnificant de teama.

Distributia era promitatoare, dar sctorii experimentati din acest film nu aveau cum sa straluceasca avand la dispozitie un scenariu sumar si fiind pusi in ipostaze ciudate de unele scene in care cu greu ar fi putut fi credibili. Chiar si asa, Ethan Hawke are o prestatie decenta, fara sa fie insa nici pe departe una din cele mai reusite interpretari ale sale.

Sunt cateva intorsaturi interesante care apar pe parcurs si care mentin interesul viu. Acest film deja are o continuare care a aparut in 2014 si inca una va aparea in 2016. Sper doar ca celelalte filme din trilogie sa beneficieze de un buget decent care sa permita regizorului sa reeze ceva spectaculos, nu doar bunicel. Acest concept merita o realizare mai buna, fara stereotipurile filmelor de actiune pe care le intalnim din plin acum. Conform scenariului, Noaptea Judecatii are loc in fiecare an pe 22 martie, ceea ce inseamna ca ziua dinainte este martie 21, adica 3...2...1.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!