miercuri, 12 august 2015

The Hunt (2012)

Titlu original: Jagten

Gen: Drama

Distributie: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkoppp, Lasse Fogelstrom, Susse Wold

Regizor: Thomas Vinterberg [a mai regizat: Far from the Madding Crowd(2015), Submarino(2010), En mand kommer hjem(2007), Dear Wendy(2004), It's All About Love(2003)]

Buget: 3.800.000 $
Incasari: 41.000.000 $

Filmul a obtinut 43 de premii, printre care:
- Best Non-English Language Film, Alliance of Women Film Journalists, 2013
- Best Supporting Actress (Susse Wold), Bodil Awards, 2014
- Best Actor (Mads Mikkelsen), Bodil Awards, 2014
- Best Film, Bodil Awards, 2014
- Best International Independent Film, British Independent Film Awards, 2012

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 76/100

Un profesor singuratic se lupta pentru custodia fiului sau. Viata lui pare ca se amelioreaza atunci cand regaseste dragostea si primeste vesti bune legate de fiul sau, dar totul este pe cale sa fie spulberat de o minciuna nevinovata.

Daca atunci cand vine vorba de filme de actiune sau productii horror inca nu se poate apropia nimeni de cei de la Hollywood, cand vine vorba de drame cred ca americanii sunt cei care mai au cate ceva de invatat de la europeni. Avem parte aici de o poveste simpla, puternica si credibila care te va face sa reflectezi asupra vulnerabilitatii tale ca individ. Sunt momente in viata care te afecteaza puternic si pe care nu le poti controla. Tehnologia nu are nici un fel de amestec in reusita filmului; acesta ar fi putut fi produs in anii '70 si tot atat de bun ar fi fost.

Distributia aduna multe staruri ale cinematografiei nordice, care nu dezamagesc deloc. In frunte cu Mads Mikkelsen toti protagonistii ofera prestatii impresionante si chiar emotionante pe alocuri. Marturie pentru calitatea interpretarii din acest film stau si numeroasele premii pe care le-au obtinut actorii dupa aceste roluri.

Sunt absolut sigur ca acest film va va misca. Inspirat din fapte reale, acesta ne vorbeste despre prejudecata intr-un mod foarte sensibil. Scenariul este si el foarte bine facut; atat de bine facut, incat pana si pauzele lungi de la dialog au un impact pozitiv asupra spectatorului. Fetele vor consuma cel putin un pachet de servetele urmarind filmul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!