marți, 25 august 2015

Chappie (2015)

Gen: SF

Distributie: Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Ninja, Yo-Landi Visser

Regizor: Neill Blomkamp [a mai regizat: Elysium(2013), District 9(2009)]

Buget: 49.000.000 $
Incasari: 210.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7
Metascore: 41/100

In viitorul apropiat crima este tinuta sub control de politisti-robot. Cand unul din acesti roboti, Chappie, este furat si reprogramat, acesta devine primul robot capabil sa gandeasca si sa simta.

Filme cu roboti politisti am mai vazut, cum la fel am mai vazut si filme cu roboti care dezvolta o constiinta, deci nu poate fi vorba de originalitate cand vorbim de aceasta productie. In ciuda acestui aspect, a unui titlu menit parca sa opreasca barbatii sa intre in salile de cinema si a unui buget deloc impresionant pentru un asemenea subiect, avem parte de un film interesant, captivant cu multe parti bune, dar si cu unele mai putin reusite. Efectele sunt decente chiar daca exista unele scapari, iar coloana sonora este foarte buna pentru ca este asigurata de cei de la Die Antwoord. Dialogurile sunt una din problemele cu care se confrunta filmul; in anumite momente sunt lipsite de sens si pline de clisee.

Distributia este cel putin ciudata exact ca muzica celor de la Die Antwoord, care au si roluri importante in acest film interpretandu-se pe ei insisi, experiment semi-esuat dupa parerea mea. Calitatile actoricesti ale acestora sunt cel putin indoielnice, desi prezenta lor asigura parca un plus de realism. In afara de ei mai avem parte de Dev Patel, care ne explica cu aceasta prestatie de ce nu il vedem mai des in filme importante, pe Hugh Jackman care in ultima vreme pare ca s-a obisnuit cu roluri in care distruge roboti si pe Sharlto Copley, un actor talentat, dar pe care nu il ajuta fata si poate avea roluri importante in astfel de filme doar acoperindu-si chipul cu cel al unui robot, animal....orice numai masca sa fie. Pe scurt, interpretari mediocre, dar cine se uita la astfel de filme din acest motiv?

Unul din principalele atuuri ale filmului este regizorul Neill Blomkamp, care si-a facut mana cu renumitul District 9 si isi arata si aici priceperea cand vine vorba de astfel de filme. Daca am spus mai devreme ca unele dialoguri propuse de scenariu sunt inutile si lipsite de sens, trebuie sa mentionez ca acelasi scenariu ne ofera si unele scene neasteptat de amuzante pentru un SF. Finalul prevesteste un sequel mult mai sumbru decat acest film, pe care abia astept sa il vad.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!