duminică, 30 august 2015

Run All Night (2015)

Gen: Actiune

Distributie: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Boyd Holbrook, Brcue McGill

Regizor: Jaume Collet-Serra [a mai regizat: Non-Stop(2014), Unknown(2011), Orphan(2009), Goal II: Living the Dream(2007), House of Wax(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 27.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7
Metascore: 59/100

Mafiotul si asasinul Jimmy Conlon are o noapte la dispozitie ca sa se hotarasca cui ii este loial: Fiului sau Mike, a carui viata este in pericol, sau prietenului sau de o viata, capul mafiei Shawn Maguire, care vrea sa se razbune pe Mike, pentru moartea propriului fiu.

Acest film este exact asa cu te-ai astepta sa fie, dar in acest caz nu este un lucru rau, pentru ca avem parte de un film de actiune old-school, modernizat suficient de mult pentru a fi contamporan, cu o cinematografie foarte buna si o poveste solida si deloc plictisitoare, desi nu este neaparat originala. Este povestea clasica a baiatului rau, dare este de paft un baiat bun neinteles si care isi descopera un tel maret pentru care sa lupte. Collet-Serra inca este pe o traiectorie ascendenta, pentru ca filmele lui sunt din ce in ce mai bune. Chiar daca nu are o experienta atat de mare, talentul este vizibil si probabil ne va mai oferi filme palpitante si in viitor.

Distributia este excelenta, poate putin batrana pentru 2015, dar avand in vedere prestatiile din acest film, ne dam seama ca in acest moment daca toti actorii trecuti de o anumita varsta s-ar hotari sa nu mai faca filme, ar fi un imni-dezastru pentru ca nu multi din generatia tanara se ridica la acelasi nivel. Am vazut clasa de la Ed Harris, am vazut stil de la Vincent D'Onofrio, am vazut credibilitate de la Liam Neeson, dar nu prea am vazut mare lucru de la Joel Kinnaman. Din pacate, am vazut din nou si zambetul lui Liam Neeson.

Chimia dinre Harris si Neeson a fost excelenta si iti dai seama de acest lucru la sfarsitul filmului cand nu iti vine in minte alt cuplu de actori care s-ar fi descurcat mai bine. Desi filmul dureaza aproape doua ore, intriga nu este una complicata si nu exista timpi morti in care sa va plictisiti. Totul se intampla cu viteza. Daca sunteti fani Taken, acest film o sa va satisfaca pe deplin.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!