luni, 10 august 2015

We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks (2013)

Gen: Documentar

Distributie: Julian Assange, Adrian Lamo, John 'FuzzFace' McMahon, Alex Gibney, Robert Manne

Regizor: Alex Gibney [a mai regizat: Steve Jobs: The Man in the Machine(2015), Going Clear: Scientology and the Prison of Belief(2015), Mr. Dynamite: The Rise of James Brown(2014), Finding Fela!(2014), The Armstrong Lie(2013)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Use of Footage in a Current Affairs Production, FOCAL International Awards, 2014
- Outstanding Producer of Documentary Theatrical Motion Pictures, PGA Awards, 2014
- Paul Selvin Honorary Award (Alex Gibney), Writers Guild of Amerca, SUA 2014

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 76/100

Documentarul detaliaza crearea site-ului controversat al lui Julian Assange, care a dus la cea mai mare scurgere de informatii din istoria SUA.

In urma cu ceva timp am vazut un film artistic care aborda acelasi subiect. In mod surprinzator, realitatea prezentata acolo nu este cu mult diferita de cea descoperita in acest film. Documentarul ne ofera o perspectiva cat poate el de obiectiva asupra proiectului WikiLeaks si creatorului sau, dar cand vine vorba despre astfel de subiecte sensibile, este greu sa schimbi parerea oamenilor, care de cele mai multe ori au ales deja o tabara.

Avem ocazia sa ii vedem pe ecran oferind marturiile lor pe importanti oficiali din diverse tari, dar si oameni care au facut parte la un moment dat din anturajul lui Assange. Desi vorbim de un documentar, se bserva cu ochiul liber cum unii au apelat la tertipuri actoricesti pentru a fi mai convingatori, reusind exact opusul.

Titlul filmului induce cumva in eroare, pentru ca declaratia "we steal secrets" este pronuntata in fata camerei de un oficial american, nu de vreun membru WikiLeaks. Pentru A va putea forma o parere obiectiva asupra celor prezentate si a nu lua de bun ce vi se ofera, va propun sa vedeti si varianta celor de la Wiki Leaks. Puteti face asta cautand pe Google urmatoarea fraza: We Steal Secrets the annotated transcript. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!